U bent hier:

Groeningemuseum

3 beoordelingen

Tentoonstelling Schilderkunst

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse Primitieven. Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst. Zwaartepunt van de collectie van het Groeningemuseum is de verzameling topwerken van Vlaamse primitieven zoals Jan van Eyck, Hans Memling, Hugo van der Goes en Gerard David. Belangrijk is ook het werk van de neoclassicisten (eind 18e eeuw) die internationaal succes kenden. Kunstenaars als Suvée, Duvivier, Ducq, Odevaere en Kinsoen staan bekend om hun historiestukken en portretten in een koele en sculpturale stijl. De opmerkelijke verzameling schilderijen van Vlaamse expressionisten springt eveneens in het oog, met werk van Permeke, De Smet, Van den Berghe, Brusselmans en Tytgat. Het Groeningemuseum dankt zijn internationale uitstraling niet alleen aan zijn uitzonderlijke vaste collectie, maar ook aan de prestigieuze tentoonstellingen die er geregeld plaatsvinden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Groeningemuseum
Dijver 12
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Musea, pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Dinsdag - zondag van9:30tot17:00
Prijs
Basistarief: 12,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 12,0
Organisatie Musea Brugge
Contact musea.reservatie@brugge.be
+32 50 448743
Trefwoorden ook voor kinderen, Gezinsbondkorting, museumpassmusees, museumpas, jongerentip, museumpassmusees_Brugge, OpnieuwOpen