U bent hier:

Groot Bushcraft-weekend 2019

Het Groot Bushcraft-weekend 2019 is voor gewone deelnemers volzet. Je kan nog inschrijven als sessiegever of als je gespecialiseerde vorming op donderdag en/of vrijdag volgt. Er is geen wachtlijst. 

Altijd al eens in de natuur willen slapen? Wil je leren hoe je vuur maakt zonder lucifers? Zin om samen een feestmaal te bereiden op het kampvuur? Doe mee aan het Groot Bushcraft-weekend in het Meerdaalwoud. Er worden tal van leuke workshops georganiseerd. Ook kinderen komen aan hun trekken met knutselen met natuurlijke materialen, boomklimmen en nog zoveel meer! Om iets terug te doen voor de natuur kan je je uitleven tijdens beheerwerken in het Meerdaalwoud.


Programma

  • Vrijdag 11 oktober: welkom vanaf 13u00. De sessies starten om 20u00.
  • Zaterdag 12 oktober: voormiddagsessies, namiddagsessies + ruilmarkt + voorronde wedstrijd vuurmaken. De avondsessies starten om 20u00.
  • Zondag 13 oktober: ochtendsessies, namiddagsessies + finale wedstrijd vuur maken 13u00-15u00.


Geef zelf een sessie

Dit weekend draait om het delen van kennis en vaardigheden. Een warme oproep dus aan iedereen om een sessie te geven. Je kiest zelf het thema en het niveau. Als dank voor je inzet kan je gratis deelnemen aan het weekend. Enkele voorbeelden van vorig jaar: het zakmes, basistechnieken vuur, eerste hulp in het bos, natuurlijke waskracht, split wood fire, indianenverhalen voor kinderen, lepels snijden, oriëntatie- en tochttechnieken, shelterbouwen, hangmatslapen, natuurlijk koken, kampvuurkoken en fakkels maken. Schrijf je hier in als sessiegever.

Praktisch

Het Meerdaalwoud is gemakkelijk te voet te bereiken vanaf het treinstation Sint-Joris-Weert. Overnachting doe je in eigen tent of hangmat. 
Eten en kookgerief zelf mee te brengen, wij zorgen voor enkele vaste vuurplaatsen. 
Een sanitair blok, brandhout en drank zijn voorzien.

Tarief deelname aan het Bushcraft-weekend:

  • Kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar: gratis
  • Kinderen van 4 t.e.m. 18 jaar: 35 euro
  • Volwassenen vanaf 19 jaar: 42 euro

De deelnameprijs van vrijdag tot en met zondag is een vast bedrag, ongeacht hoe lang je komt. Kinderen zijn van harte welkom onder begeleiding van een volwassene.

Bushcraft specialisatie vormingen op donderdag en/of vrijdag

Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober zijn er diepgaandere vormingen. Je kan kiezen tussen 3 verschillende formules:

Samenwerkingspartners

Dit weekend wordt georganiseerd door Bushcraft Belgium en Natuurpunt CVN en komt tot stand dankzij de samenwerking met o.a. A.S.Adventure, Bushcraft West, Bushcraft Belgisch Limburg, Bushcraft Nederland, Educatief Natuurbeheer, ANB, De Kluis, Scouts en Gidsen Vlaanderen, VOSOG, JNM, Vrienden Van Heverleebos en Meerdaalwoud, Basecamp vzw en Outdoorschool.

Info

Waar Meerdaalwoud, De Kluis
De Kluis 1
3051 Sint-Joris-Weert

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 11 oktober 2019 tot 13 oktober 2019
Prijs
Ledenprijs: € 42
€ 42,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie Natuurpunt CVN
Contact pieter.blonde@natuurpunt.be
Links
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, bushcraft, ook voor kinderen, kinderen , Opleiding: Vrijwilligers, Bushcraft Belgium