U bent hier:

Halloween op Fort Liefkenshoek

Op zondag 27 oktober dompelen we Fort Liefkenshoek onder in een griezelsfeer. Er wacht u een namiddag voor de echte durvers, boordevol workshops en een vurige afsluiter. Het bezoekers- en belevingscentrum zijn open tot 18 uur.
Programma:

Grime, glittertattoo ’s + ballonnen plooien
14 tot 17 uur
Joker Boefie maakt enge en magische wezens: reuze octopussen, zwarte katten, pompoenen en eenhoorns passeren de revue. Heks Glitta tovert u ook om tot een duister wezen. Verander in een heks, krakend skelet of een afschrikwekkend monster en houd het andere Halloweengespuis op afstand. Kom verkleed naar het fort en maak uw transformatie compleet! Een glittertattoo als finishing touch maakt het plaatje af!

Waarzegster Mathilda Sliert
14 tot 17 uur
Altijd al nieuwsgierig geweest voor wat de toekomst voor jou in petto heeft? Breng dan zeker een bezoekje aan Mathilda. Let wel op de voorspellingen van Mathilda zijn geen garantie voor geluk in het verdere leven! Het is bovendien mogelijk dat ze lastig gevallen wordt door mystieke figuren die via haar lichaam nog iets aan hun nabestaanden willen doorgeven … Een bezoek dat u niet snel zal vergeten, zoveel is zeker!

Verteller
om: 13.30, 14.15, 15, 16 en 16.45 uur
Hadewijch Woudnimf vertelt verhalen over oude mythen en sagen, over het ontstaan van Halloween, over wonderlijke verschijningen in de natuur. Neem even de tijd en laat je meevoeren naar een andere wereld … de wereld van Hadewijch.

Workshops heksenbezems en griezelige Napoleonhoed maken
14 tot 17.30 uur
Elke heks of tovenaar heeft een eigen bezem. Op het fort maak je een persoonlijk exemplaar! Kleine heksen en tovenaars in spe oefenen het maken van heksenbezems in miniformaat. U kunt ook een griezelige Napoleonhoed maken.

Zoektocht
13 tot 18 uur
Doe mee aan een griezelige zoektocht … als u durft …

Workshop pompoenen uithollen
14 tot 17 uur
U maakt een eigen unieke Jack O’Lantern. Deze lantaarn brengt licht tijdens de donkerste dagen van het jaar en wijst verdwaalde zielen de weg.

Vuurspektakel
17.30 uur
De vuurpiraat demonstreert op meeslepende muziek diverse vuurkunsten. Vuur swingen, fakkel jongleren, magisch vuur, vuur eten, vuurvingers, vuur-swingstok, en vanzelfsprekend de kunst van het vuurspuwen passeren de revue. De spanning stijgt tot een vlammende climax! Uw vurigste wensen worden vervuld.

Alle activiteiten zijn gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Fort Liefkenshoek
Ketenislaan 4
9130 Kallo (Kieldrecht - Beveren-Waas)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 27 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie dienst toerisme Beveren
Contact toerisme@beveren.be
03 750 15 80, 03 750 12 90
Trefwoorden fort, ook voor kinderen