U bent hier:

Hendriks geheimen

+ 6 jaar

3 beoordelingen

Help! De middeleeuwse schrijver Hendrik van Veldeke wil je de geheimen van de abdij van Herkenrode vertellen. Maar omdat hij al zo oud is, heeft hij gaten in zijn geheugen. Kan jij hem zijn herinneringen teruggeven? In het Belevingscentrum zitten opdrachtkisten verstopt: foto’s maken, zich verkleden, puzzelen, … Met de hulp van je (groot)ouders geef je Hendrik zijn herinneringen terug.
Help! De bekende middeleeuwse schrijver Hendrik van Veldeke wil je de geheimen van de abdij van Herkenrode vertellen. Maar omdat hij al zo oud is, heeft hij wat gaten in zijn geheugen gekregen. Kan jij hem helpen om zijn herinneringen terug te krijgen?
Dit parcours leidt gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar doorheen het belevingscentrum van de abdijsite. Hendrik van Veldeke geeft de gezinnen verschillende opdrachten om de gaten in zijn geheugen weer op te vullen en zijn herinneringen weer terug te laten komen. In de opstelling zitten kisten verstopt. In deze kisten zit allerlei materiaal om de opdrachten, die Hendrik hen geeft, op te lossen. Foto’s maken, zich verkleden, puzzelen, … de opdrachten zijn divers en creatief. De (groot)ouders helpen hun kinderen met het oplossen van deze opdrachten. Zo ontdekken de gezinnen op een speelse en interactieve manier de geschiedenis van Abdijsite Herkenrode.

Info

Links
Waar Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Dinsdag - zondag van10:00tot17:00
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 0,00 €; +12 jaar: 5,00 €
gratis
Organisatie Abdijsite Herkenrode vzw
Contact +32 11 23 96 70
Trefwoorden Bevestigd2020