U bent hier:

Herfstritueel met natuurmandala - Een helend moment voor jezelf en de stad Leuven

Cursus of workshop Zingeving, filosofie en religie

Leg de beslommeringen van de dag letterlijk naast je neer en bouw in stilte en op laagdrempelige wijze mee aan de groepsdynamiek. Jouw eigen positieve intentie leg je neer, in de vorm van meegebrachte natuurelementen, aansluitend bij de gezamenlijke natuurmandala*. Wonderbaarlijk om te zien hoe het geheel door elkeen in vorm en in uitstraling groeit.
* Laat je verrassen door de schoonheid van de mandala en je eigen (verborgen) creatieve talent. Door het aanleggen van een veelvoud van soortgelijke natuurmaterialen, komt het speelse kind in jezelf tot mooie creaties.

Herfstritueel in de stad
-----------------------------------
De herfst staat voor de deur. Bladeren vallen, noten en allerhande vruchten dienen als voedsel voor de winter. De hippe buurt aan de Vaartkom met het gloednieuwe park aan de Hoorn is de opmerkelijke oogst van een nieuwe wind die waait door onze stad. De opengelegde Dijle, lange zittrappen, waterspeeltuin en de nieuwe vistrap resulteren in een fijne verzamelplek.

Door het leggen van een grote natuurmandala, staan we even stil bij onze eigen oogst. Welke vruchten nemen we mee, en welke beslommeringen bieden we graag ter transformatie aan de aarde. We eren de stad en de natuur, verbonden door de levensader van de Dijle. Breng naast natuurmaterialen ook jouw intentie mee. Zo bouwen we samen aan de mandala. Een eeuwenoude energie vraagt om erkenning, heling en verbinding.

Voor iedereen, ook toevallige voorbijgangers
-----------------------------------------------------------------
Wees welkom. Een herfstritueel met stiltewandeling voor jong en oud. Voorbijgangers en geïnteresseerden kunnen vlot bij aansluiten.
- geef voor jezelf woorden aan je intentie voor vandaag
- neem een veelvoud van gelijksoortige natuurelementen van de hoop
- leg deze volgens jouw unieke vorm aan bij de groepsmandala en bekrachtig innerlijk jouw positieve intentie
- herhaal net zo lang jij daar zin in hebt

Gratis deelname #MandalaLeuven
--------------------------------------------------
Deelnemen is gratis. Inschrijven is wenselijk, maar niet verplicht. Kan je op het moment zelf niet aanwezig zijn, dan kan je nadien het resultaat bewonderen er verder aanvullen. Deel een foto van jouw aanvulling via sociale media met #MandalaLeuven

Natuurmaterialen meebrengen
---------------------------------------------
Breng natuurmaterialen (gevallen bladeren, dorre of laatste afgevallen bloemen, rietbloemen, vruchten, zaaddozen, denappels, noten, takjes, schelpen...) in allerlei vormen mee voor het 'buffet'. Tijdens de herfst valt er heel wat te rapen in je tuin, bos en parken. Maak een fijne selectie van datgene wat jouw plek kan missen. Fijn ook dat het materiaal vanuit de verschillende hoeken, windrichtingen en waterstromen wordt aangebracht. Bij voorkeur telkens een veelvoud om het patroon te herhalen/te bekrachtigen. Nadien kan je vanuit het 'buffet' de mandala vorm geven.

Organisatie van de "Hoeders van de stad Leuven" i.s.m. Timotheus Project. Timotheus Project viert elk seizoen steeds vaker op meerdere locaties. De "Hoeders van de stad Leuven" geven er een extra toets aan met een natuurmandala als ritueel. Bekijk ook de website voor de andere locaties.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sluispark
Sluispark
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 21 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Timotheus Project
Contact info@timotheus.org
03 644 06 60
Trefwoorden natuurrituelen, zingeving, stiltebeleving, samenzijn, innerlijke groei, bewustwording, persoonlijke groei, herfst