U bent hier:

Het geheim van de troubadour

+ 8 jaar

Tentoonstelling Geschiedenis

In Het Stadsmus ligt een geheim verborgen! De kinderen worden door de troubadour uitgedaagd om dit geheim te ontdekken. Hiervoor moeten ze enkele opdrachten tot een goed einde brengen. Ondertussen leren ze heel wat bij over de geschiedenis van de stad Hasselt.
‘Het geheim van de Troubadour’ is een speelse kennismaking met het museum en met de geschiedenis van Hasselt. Het spel werd gerealiseerd door medewerkers van het museum en Centrum Informatieve Spelen vzw.
Wij kozen ervoor om het bezoek aan het museum op een speelse manier in te kleden. Voor de leerlingen moet het museumbezoek leuk en leerrijk zijn.
‘Het geheim van de Troubadour’ sluit bij de volgende eindtermen aan:
• Eindtermen Nederlands: ‘Spreken’ en ‘Lezen’
• Eindtermen Wereldoriëntatie: ‘Ik en mezelf’, ‘Historische tijd’ en ‘Brongebruik’
• Vakoverschrijdende eindtermen Sociale Vaardigheden: ‘Relatiewijzen’,
‘Gespreksconventies’ en ‘Samenwerking’.
De spelbegeleider verwelkomt de spelers in het museum. Hij vertelt de spelers dat hij in het museum een oud perkament heeft gevonden. In het perkament vertelt een troubadour over een groot geheim dat hij heeft verborgen. Hij daagt de spelers uit om het geheim te ontrafelen. De troubadour wil zijn geheim echter niet zomaar prijsgeven. De spelers moeten bewijzen dat ze het waard zijn om het geheim te dragen.
De spelbegeleider begeleidt de spelers door de verschillende museumruimtes. In elke
ruimte zoeken ze een perkament van de troubadour. In elk perkament geeft de troubadour meer informatie over zijn geheim prijs, en daagt hij de spelers uit om te tonen wat ze waard zijn. In ‘Hasselt groeit’ tonen de spelers hoe goed ze Hasselt kennen, in ‘Hasselt gelooft’ proberen ze een echte processie te vormen, in ‘Hasselt feest’ ontdekken ze de feesten van Hasselt. Iedere opdracht brengt hen dichter bij het geheim dat in het museum verborgen ligt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Stadsmus

Hoe geraak ik hier?

Leeftijd 8+
Prijs
+ €60 voor de gids
€ 2,5
Reservaties
Organisatie Het Stadsmus
Links