U bent hier:

Jeugdboekenmaand slotfeest

+ 3 jaar

Kermis of feestelijkheid Creativiteit Kunst en kunsteducatie

Om het einde van de jeugdboekenmaand te vieren nodigt de openbare bibliotheekvan Aarschot alle kinderen uit op een knallend slotfeest op zaterdag 28 maart.
Deze voorstelling is afgelast.

Het Gasthuis is gesloten voor publiek tot en met 3 april 2020 omwille van de recente maatregelen tegen het Corona-virus. 

Meer in op www.aarschot.be


 


In 2020 is het thema voor de Jeugdboekenmaand Kunst.


We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken.


Ga mee op ontdekking in de wijde wereld van de videokunst. Een tweetal camera’s, een toetsenbord en een microfoon en hup, we zijn vertrokken! Alles wat je doet wordt in het groot geprojecteerd en zo kan ook iedereen meepiepen. Stap per stap geef je vorm aan een mysterieuze audiovisuele show vol kleuren en silhouetten.


Gebruik eens iets anders dan penselen en potloden an ga aan de slag met je vingers! Zandkunst is een nieuwe kunstvorm waarbij je tekeningen en vormen tovert in zand.  Trek een lijn, veeg weg, verstrooi, laat alles in elkaar overvloeien... Bij deze kunstvorm draait het niet om het resultaat maar om het proces.


Kom dit allemaal ontdekken tijdens ons slotfeest in de bib!


 


Programma:hapje en drankje (doorlopend)
zandkunst (doorlopend)
14:00 - 16:30 Live Video Art i.s.m. Artforum
15:00 - voorleesmoment met Leo de Bibliotheekleeuw


 

Info

Waar Bibliotheek
Elisabethlaan 103 A
3200 Aarschot

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 28 maart 2020
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Leeftijd 3+
Prijs gratis
Organisatie Het Gasthuis
Links