U bent hier:

Kasteel van Gaasbeek

17 beoordelingen

Tentoonstelling Erfgoed

Net buiten Brussel, middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. U dwaalt hier door historiserende interieurs en ontdekt wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten. Laat u verleiden door het verleden in de weelderige interieurs met hun schitterende kunstcollectie.
Een bezoek aan het kasteel prikkelt al uw zintuigen. Verrassende tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars geven ons erfgoed een gedurfde twist. Onze website en nieuwsbrieven informeren u uitgebreid over deze activiteiten.

In het kasteel vindt u verder een bibliotheek en een archief (beide toegankelijk op afspraak), een museumshop en een regionaal bezoekerscentrum.

Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden.

Het kasteel sluit telkens in de winter.

Van 1 april tot en met 31 oktober, dagelijks behalve maandag, van 10u tot 18u (laatste bezoek om 17u). Open op feestdagen. (Raadpleeg onze website voor variabele openingstijden.)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 april 2019 tot 31 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Reductie-en groepstarief: 10,00 €; -18 jaar: 2,00 €; < 7 jaar: 0,00 €
€ 12,0
Contact kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be
02/531 01 30
Trefwoorden ook voor kinderen