U bent hier:

Kasteel Wijnendale

4 beoordelingen

Op 3,5 km van Torhout-centrum vind je Kasteel Wijnendale. Bijzonder waardevol omwille van zijn grote inbreng in de 1000-jarige geschiedenis van het graafschap Vlaanderen. Bezoek dit historisch, kindvriendelijk kasteeldomein met zijn imposant waterslot.
Openingstijden:
- April, mei, juni en september: woensdag en zondag
- Juli en augustus: van woensdag tot zondag en op feestdagen.
Openingsuren:
telkens van 13.30 tot 17.30 uur. Laatste tickets om 17.00 uur.

Robbies Spookjespad: voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar, buiten op het domein.
Spookjetreurniet, Tiktakspookje en Stormspookje hebben zich verborgen op het kasteeldomein samen met hun vriendjes. Elk spookje vraagt om een opdracht te vervullen, en wijst op die manier de kleuters de weg naar het kasteel.

Robbies Spookjesspeurtocht: voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar, in het kasteelmuseum. WHOOOO! Ik ben Robbie het Spook. Al 1000 jaar zwerf ik rond in Kasteel Wijnendale. Ik neem je mee op een leuke en spannende speurtocht. In elke kamer van mijn kasteel vind je me met een voorwerp en een opdracht. Elke goed uitgevoerde opdracht leidt je dichter bij het wachtwoord. Fluister het wachtwoord in het oor van één van mijn hofdames, en ontvang een leuke verrassing!

Robbies Toverboek: voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar, in het kasteelmuseum.
Help, ik ben Robbie het Spook! Oeioeioei! Ik voel mij zo verloren! Al 1000 jaar zweef ik rond in mijn Kasteel Wijnendale. Altijd wakker, nooit kan ik slapen. Alleen jullie mij kunnen helpen, de grote mensen begrijpen mij niet. Ik ben niet altijd een spook geweest. Vroeger was ik ridder en bezat ik toverkrachten. Dat kwam door mijn speciale toverboek. Mijn tante was jaloers, en heeft het gestolen. Daardoor verloor ik mijn toverkrachten en veranderde k in een spook. Help mij om mijn toverboek terug te vinden, zodat ik na duizend jaar eindelijk naar mijn bedje kan gaan, en slapen, slapen, slapen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kasteel Wijnendale
Oostendestraat 390
8820 Torhout

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs
volwassenen € 5 / kinderen 3-12 jaar: € 1
€ 5,0
Reservaties
  • Bel naar 050 22 07 70
Organisatie Kasteel Wijnendale
Trefwoorden ook voor kinderen