U bent hier:

Kids workshop | Focus en ontspan

+ 7 jaar

Cursus of workshop Persoon en relaties

Focus, aandachtstraining, mindfulness, … allemaal synoniemen die evenveel betekenen als ‘gerichte aandacht voor wat hier en nu is’. Kinderen hebben heel wat prikkels te verwerken in een dag; op school, in hun vrije tijd, via multimedia, … We leven in een razendsnelle, vaak chaotische wereld met continu veranderende verwachtingen. Wij volwassenen zijn altijd bezig, presteren. We nemen soms weinig tijd om bewust stil te staan en werkelijk te genieten. Kinderen kopiëren dat gedrag bijna automatisch. We kunnen de wereld rondom ons niet zomaar stilleggen als we daar even nood aan hebben. We kunnen wel onszelf richten om even tot stilstand te komen. En ook dat kunnen we kinderen aanleren.
Deze workshop laat kinderen proeven van hun eigen kracht bij een gerichte aandacht. Het biedt ontspanning, rust in je hoofd, je gevoelens en je lichaam, … Je aandacht richten is zoveel meer dan zittend mediteren. We combineren zowel passieve als actieve vormen, waarbij we heel ons systeem (van gedachten, emoties en lichaam) inzetten en richten op de aangename gewaarwordingen om ontspanning te ervaren. Laat je kind positieve ervaringen opdoen!

Programma
maandag 2 november 2020

7 – 9 jarigen

13u15 – 13u30 inloopkwartier
13u30 – 15u00 workshop
15u00 – 15u15 uitloopkwartier

10 – 12 jarigen

15u45 – 16u00 inloopkwartier
16u00 – 17u30 workshop
17u30 – 17u45 uitloopkwartier

Duur en tarief: 1,5 uur | 35 euro
Breng mee: zitkussen, (yoga)matje, kousen, dekentje en flesje water
Aantal deelnemers: max. 8 per groep

We starten en eindigen stipt. Tijdens de in- en uitloopmomenten maak ik graag ruimte voor een babbel met ouders, grootouders, opvoeders, …

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar zaaltje gemeentehuis
Peperstraat
8560 Gullegem (Wevelgem)

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 2 november 2020
Leeftijd 7+
Prijs
Basistarief: 35,00 €
€ 35,0
Organisatie 'tVerbindt | Praktijk voor ontwikkeling & balans
Contact jamie@tverbindt.be
0496 98 62 35