U bent hier:

Kinderboek op reis - verstop-en-zoek-een-boek-spel

Kinderboek op reis wil lezen aantrekkelijker maken voor kinderen en hen zo stimuleren om in hun vrije tijd meer te lezen. Voorlezen/lezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar jammer genoeg hebben niet alle kinderen interesse in boeken of hebben ze niet genoeg boeken voor wat afwisseling. De kinderboeken op reis zorgen ervoor dat kinderen gestimuleerd worden om meer te lezen en interesse te krijgen in boeken. Het zoeken naar boeken en zelf boeken verstoppen maakt het leuker en spannender voor kinderen en zet ze zo aan om zelf meer te lezen. Ook krijgen kinderen die zelf geen boeken hebben thuis toch de kans om nieuwe verhalen te ontdekken.


Over ons
Wat is een kinderboek op reis?
Dat is een kinderboek dat niet toebehoord aan één kind, maar aan alle kinderen. Deze boeken ‘reizen’ rond in de gemeente en liggen verstopt op openbare plaatsen. Wanneer een kind zo een boek vindt mag hij/zij het meenemen naar huis om daar gezellig te lezen. Ook ouders kunnen zo een boek meenemen om voor te lezen aan hun kinderen. Wanneer het boek uitgelezen is moet het boek terug verstopt worden in het openbaar en kunnen andere kinderen op zoek gaan naar het boek.
Ook kunnen ze hun vondst delen op onze groep en tips over de locatie van het boek delen wanneer ze het boek opnieuw verstoppen.
www.kinderboekopreis.be
https://www.facebook.com/groups/1334970906515697/?fref=ts

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar over
overal
9320 Nieuwerkerken (Aalst)

Hoe geraak ik hier?

Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Kinderboek Op Reis
Trefwoorden ook voor kinderen