U bent hier:

Kinderdag in de Japanse Tuin

1 beoordeling

Kodomo no hi (こどもの日) is de Japanse kinderdag. De naam koinobori verwijst naar de speciale vliegers die dan worden opgehangen in de vorm van een Koi-karper. Deze karpers staan in Japan symbool voor hoop, kracht en een goede toekomst voor de kinderen. Koinobori is een bijzonder moment in de Japanse Tuin, waarbij kinderen centraal staan, maar hun ouders uiteraard ook welkom zijn.
Dit jaar slaan we de handen ineen met jeugdverenigingen uit Hasselt om met spelletjes, knutselwerk en verschillende activiteiten er een onvergetelijke dag van te maken. Of je nu gek bent op kraanvogels vouwen van origami of juist graag je eigen karpervlag in elkaar knutselt, de hele dag zijn er verschillende dingen te doen voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Ook kun je naast de spelletjes de Japanse Tuin natuurlijk niet vergeten. Kom dus gezellig samen kijken naar de echte Japanse gebouwen, of misschien liever de Koi vissen voeren? Loop op de stapstenen voor de waterval en kom alles te weten over Japan en de Japanse cultuur. Kom je ook spelen in de Tuin?

Datum: 5 mei 2019
Tijd: 10:00 – 17:00
Locatie: Japanse Tuin Hasselt
Kosten: Speciaal op Kinderdag hanteren wij gereduceerde entreeprijzen. Bezoekers tegen normaal tarief, seniorentarief en groepstarief betalen nu slechts € 3,- p.p. (Kinderen t/m 12 jaar gratis)

Tickets via https://www.visithasselt.be/nl/kinderdag-de-japanse-tuin

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 5 mei 2019
Prijs
Basistarief: 3,00 €; Senioren 65+, groepen van meer dan 15 personen: 3,00 €; Studenten met studentenkaart: 1,00 €; inderen tot 12 jaar; UiTpas Hasselt; Klasse Lerarenkaart; cosplay; Riebedebie pas: 0,00 €
€ 3,0
Organisatie Japanse Tuin
Contact japansetuin@hasselt.be
011 23 96 66
Links
Trefwoorden Japanse Tuin Hasselt, Kinderdag, Kinderen, bewegingsplezier, Knutselen, UitpasHasselt, ook voor kinderen, toerisme limburg