U bent hier:

Kinderyoga

+ 6 jaar

Als kinesitherapeut, gespecialiseerd in psychomotoriek en relaxatie wil ik kinderen via kinderyoga een ontspannen bewegingsmoment bieden.
Mijn doelstellingen bij kinderyoga zijn:
- ademtechnieken aanleren waarmee kinderen zich kunnen ontspannen in functionele situaties: voor en tijdens een toets of spreekbeurt, bij heftige emoties, wanneer ze ’s avonds niet kunnen slapen of bij een nare droom.
- het vergroten van het lichaamsbesef. Als kinesitherapeut vind ik het belangrijk om veel aandacht te geven aan een goede houding. Via de mondelinge instructies van de yogahoudingen worden de lichaamsdelen en hun posities op een speelse manier geoefend.
- het vergroten van het zelfvertrouwen. Iedereen kan Yoga. Je hoeft niet lenig of gespierd te zijn. Het belangrijkste is dat je plezier beleeft aan bewegen en leert focussen op je eigen lichaam. Er is geen competitie en geen vergelijking. Iedereen is vriendelijk voor elkaar en voor zichzelf.
- het verhogen van de concentratie. Door bewust in- en uit te ademen tijdens het uitvoeren van een yogahouding leren kinderen hun hoofd leeg te maken en zich alleen op de houding te focussen. Dit is een concentratietraining. Bij elke les merken we vorderingen en zonder het te beseffen zijn kinderen vaak enkele minuten geconcentreerd aan het oefenen.
- het bevorderen van de creativiteit. Na ontspanning komt creativiteit. Tijdens de kinderyoga is er ruimte om kinderen zelf houdingen en bewegingen te laten verzinnen. Ik moedig dit aan en samen komen we tot de ultieme yogahouding.

Ik kijk er naar uit om jullie kinderen een ontspannen bewegingsmoment te geven.

Jolien Van Grembergen

Reserveren via
info@kinemomentum.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kine Momentum
Romeins Plein 17
9620 Velzeke-Ruddershove (Zottegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 9 januari 2020 tot 20 februari 2020
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 9,00 €
€ 9,0
Reservaties
  • Bel naar 0497464644
Organisatie Kine Momentum