U bent hier:

KMKG - Musea van het Verre Oosten - Tijdelijk gesloten

+ 5 jaar

1 beoordeling

Tentoonstelling Geschiedenis

Wie zich helemaal in het Verre Oosten wil wanen, moet eens een kijkje gaan nemen in het Chinees paviljoen in Laken. Ga op ontdekking in het sprookjesachtige gebouw en bezoek er ook de ABC mini-studio.
De Japanse Toren, het Chinees Paviljoen en het Museum voor Japanse Kunst vormen samen de Musea van het Verre Oosten. Het Chinees paviljoen en de Japanse toren vormen samen één van de merkwaardigste architecturale realisaties van Leopold II. Ze zijn het hele jaar open voor het publiek. Het Chinees paviljoen herbergt een belangrijke verzameling Chinees exportporselein en de Japanse toren vormt een schitterend kader voor tijdelijke tentoonstellingen over Japan. Zowel verzameling als gebouwen vertellen over de intrigerende contacten tussen Oost en West. Het Museum voor Japanse kunst stelt rijke Japanse verzamelingen voor van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

MUSEUMBEZOEK OP OOGHOOGTE VAN KINDEREN
ABC-studio in het Chinees paviljoen:
Wie zich helemaal in het Verre Oosten wil wanen, moet eens een kijkje gaan nemen in het Chinees paviljoen in Laken. Ga op ontdekking in het sprookjesachtige gebouw en bezoek er ook de nieuwe ABC mini-studio. Je vindt er tal van verrassende activiteiten rond porselein, zeevaarders en Chinese tuinen en speciaal uitgekozen boeken en spelletjes. Bovendien krijg je ook een gratis werkboekje, zodat je ook thuis nog verder kan dromen over China.

Info

Links
Waar Musées de l'Extrême-Orient
Van Praetlaan 44
1020 Laken

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:30tot17:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot17:00
Leeftijd 5+
Contact + 32 (0)2 268 16 08
Trefwoorden tijdelijk gesloten