U bent hier:

Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

3 beoordelingen

Tentoonstelling Geschiedenis

De verzameling van het Koninklijk Legermuseum (KLM) bestaat uit indrukwekkende harnassen en meesterlijk bewerkte degens, honderden uniformen uit tientallen landen evenals vlak textiel zoals vlaggen en wimpels, uitzonderlijke eremedailles en zeldzame muziekinstrumenten, wapens en uitrustingen, vliegtuigen of gepantserde voertuigen. U kan de evolutie volgen van de stormram tot de F-16-straaljager.
De collecties van het museum:
Een overzicht van meer dan 10 eeuwen militaire geschiedenis, dat is misschien de beste manier om het museum en zijn collecties te omschrijven. De verzameling gaat van harnassen en meesterlijk bewerkte degens over kostbare vuurwapens tot hedendaagse pantsers en vliegtuigen.
Uniformen uit binnen- en buitenland illustreren dan weer de evolutie van de militaire uitrusting of de invloed van de burgermode op de militaire kledij, de Belgische onafhankelijkheid en militaire politiek, het wel en wee van het vorstenhuis, de grote wereldconflicten... Dit wordt allemaal opnieuw tot leven geroepen door talloze schilderijen, beeldhouwwerken, eretekens en andere souvenirs.

Info

Links
Waar Koninklijk Legermuseum
Jubelpark 3
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - zondag van9:00tot17:00
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Jongeren 6 - 18 jaar: 8,00 €; Kinderen jonger dan 6 jaar: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 10,0
Organisatie Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis
Contact infocom@klm-mra.be
02/7377833
Trefwoorden ook voor kinderen, groote oorlog, Museumpas, museumpassmusees_Brussel, OpnieuwOpen