U bent hier:

Lasercutten @ LonderLab

+ 8 jaar

Cursus of workshop Creativiteit

Hoe maak je (bijna) alles? LonderLab laat iedereen spelen met de mogelijkheden van digitale fabricage, met behulp van de baanbrekende Muse laser cutter.
Voortaan kan je ook starten met een handig sjabloon waarvan een gedeelte al werd uitgesneden met de laser cutter. Hiermee kan je bliksemsnel je eigen vliegtuig ontwerpen, terwijl je de mogelijkheden van Inkscape onder de knie krijgt.
Met een laser cutter kan je ontwerpen die je met gratis software maakt uitsnijden uit diverse materialen zoals hout, papier, sommige harde en zachte kunststoffen, textielsoorten… In de meeste van deze materialen kan je ook tekeningen of zelfs foto’s graveren. In glas, keramiek, steengoed en dikke materialen kan je enkel graveren en niet snijden.

Je leert hoe eenvoudig het is om een prachtig ontwerp te maken met het gratis tekenprogramma Inkscape. Tijdens de workshops leer je hoe je van een idee een ontwerp maakt en hoe je bestaande ontwerpen bewerkt. De inhoud wordt steeds aangepast aan de deelnemers en er is voldoende persoonlijke begeleiding.

Technologische tovenaars, creatievelingen, studenten, leerkrachten, kinderen en ouders, uitvinders, productontwikkelaars en jongeren tot 130 jaar worden uitgenodigd om samen kennis te maken met de lasercutter en hun kennis te delen. Iedereen is welkom! Iedereen kan met een laser cutter aan de slag. Kinderen jonger dan 12 jaar komen bij voorkeur met een begeleider.

Alle LonderWonderen vind je op www.londerlab.be en Instagram.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bib Londerzeel
Molenstraat 5
1840 Londerzeel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 19 februari 2020
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Londerzeel