U bent hier:

Lentewandeling in De Kleiputten van Rumbeke

Op de drempel van de lente: het ideale moment om zowel wintergasten als vroege zangvogels tegelijk in het vizier te krijgen. Het blijft een bijzondere belevenis om dodaarzen, meerkoeten of wintertalingen op vrijersvoeten uit de bol te zien gaan, terwijl pas aangekomen tjiftjaffen zich voor het eerst laten horen. Ondertussen zorgen de blijvers onder de zangvogels met hun aanstekelijke zang mee voor de bijzondere sfeer in dit ontwakend moerasgebied. En overal rond jou overvloedig geel van bloeiende wilgen en klein hoefblad, waar de hommels zich te goed aan doen. Een belevenis die je zondag een boost geeft! Je zou voor minder je wandelschoenen aantrekken. Neem in je eigen bubbel een voorjaarsduik in ‘De Kleiputten’. Afspraak op de parking van ‘De
Kleiputten’ in de Babilliestraat in Rumbeke (Roeselare). Bij nat weer zijn laarzen handig.

Kies 1 van de 7 tijdsslots om met 4 personen het reservaat te ontdekken gedurende een wandeling van 1 uur. Op enkele plaatsen zal een gids wat uitleg geven. Je krijgt een plannetje mee.

Info

Links
Waar parking Kleiputten
Babilliestraat
8800 Rumbeke

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 21 maart 2021
Reservaties Inschrijven Inschrijven
Organisatie Natuurpunt Mandelstreke
Contact natuur.mandelstreke@gmail.com
051 225852
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, ook voor kinderen, Geannuleerd, Corona-proof