U bent hier:

Lezen is een feest! (jeugdboekenmaand)

+ 2 jaar

1 beoordeling

In maart is het feest in de bib, want de Jeugdboekenmaand bestaat 50 jaar! Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. 'Lezen is een feest!': onder die noemer viert onze bib een maand lang feest!
In normale omstandigheden komen er de hele maand klassen naar de bib om mee te vieren, maar dit jaar zorgt de bib ervoor dat bijna 1200 kinderen de Jeugdboekenmaand in hun klas kunnen vieren met online rondleidingen, online auteurslezingen en een boekenspel. Anders dan anders, maar niet minder leuk.

Feest jij ook mee met de bib?

Enkele bekende en minder bekende Lommelaars stellen hun favoriete feestboek voor in een leuke zoektocht doorheen het centrum. Haal vanaf 1 maart je zoektocht af in de bib of bij de deelnemende handelaars. Heb je de zoektocht voltooid? Breng ze dan voor 1 april binnen in de bib en maak kans op leuke prijzen!

Stel jij net als deze Lommelaars ook je favoriete boek voor op jeugdboekenmaand.be? Zowel Iedereen Leest als de onze bib kiezen winnaars en delen boekenpakketten en boekenbonnen uit!

Veel lees- en feestplezier!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Lommel
Michel Jansplein 1
3920 Lommel

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 maart 2021 tot 31 maart 2021
Leeftijd 2+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Bibliotheek Lommel
Contact bibliotheek@lommel.be
011 399 680
Trefwoorden jeugdboekenmaand21, speurtochten2021, ook voor kinderen