U bent hier:

Lezing: Londerzeelse jeugdauteur op de vertelstoel

+ 8 jaar

Nico De Braeckeleer (1974) woont in Malderen. Deze auteur is niet aan zijn proefstuk toe. Zo schreef hij tientallen scripts voor tv en film en meer dan 50 kinderboeken, jeugdboeken, prentenboeken en romans. De auteur legt uit hoe een jeugdboek tot stand komt: "Van wit blad tot vol boek". Daarnaast leest hij een kort fragment voor. Ook beantwoordt hij in een vragenronde graag veel vragen.
Zo schreef hij de aflevering ‘FC Junior’ voor de TV1-sitcom ‘FC De Kampioenen’; tientallen scripts voor tv en film. In 2002 debuteerde hij als schrijver met 'De Ring van Jupiter'. Sindsdien schreef hij al meer dan 50 kinderboeken, jeugdboeken, prentenboeken en romans. Vanaf augustus 2011 werkt hij vast als schrijver en scenarist bij Studio 100. Wat tv betreft, schreef hij onder andere scripts voor 'Nachtwacht', 'Hallo K3', 'Plop', 'Rox', 'Familie', 'Prinsessia' en 'Kosmoo'. Wat jeugdboeken betreft, schrijft hij momenteel vooral de jeugdreeksen 'BOE!kids', 'Hartsvriendinnen', 'Dodenwereld' en zijn vampierreeks.

De auteur legt uit hoe een jeugdboek tot stand komt: "Van wit blad tot vol boek". Daarnaast leest hij een kort fragment voor. Ook beantwoordt hij in een vragenronde graag veel vragen.

Voor kinderen van 8 tot 13 jaar + ouders/volwassenen die graag meeluisteren. Inschrijven via: gezinsbond-londerzeel@hotmail.com of 052 30 03 77.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bib Londerzeel
Molenstraat 5
1840 Londerzeel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 28 september 2019
Leeftijd 8+
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Gezinsbond Londerzeel
Trefwoorden erkend SCVW, gezinsbond