U bent hier:

Lichtwandeling

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Gent startte in 1998 met de uitvoering van een integraal lichtplan voor de hele stad. Met het lichtplan heeft de stad lichtaccenten geënt op de elementaire Gentse monumenten, gebouwen, toegangspoorten, verkeersassen, handelsstraten, parken en pleinen. Nieuwsgierig geworden naar hoe dat Gentse lichtplan in werkelijkheid aanvoelt? Ga op avontuur in de Gentse binnenstad na valavond.
Lichtwandeling

Gent startte in 1998 met de uitvoering van een integraal lichtplan voor de hele stad.
Met het lichtplan heeft de stad lichtaccenten geënt op de elementaire Gentse monumenten, gebouwen, toegangspoorten, verkeersassen, handelsstraten, parken en pleinen.
Nieuwsgierig geworden naar hoe dat Gentse lichtplan in werkelijkheid aanvoelt? Ga op avontuur in de Gentse binnenstad na valavond. Download de folder met lichtplanwandeling.

Voor deze wandeling moet je rekening houden met een tweetal uren. Begin de wandeling tijdig aan de Kouter, want klokslag middernacht maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting.

Het concept van het Gentse lichtplan is van de bekende Franse lichtontwerper uit Lyon, Roland Jéol, en werd in uitgebreid overleg met deskundigen en bewoners uitgevoerd. In 2004 won de Stad Gent met haar ontwerp de internationale City-People-Light Award. Informatie over het lichtplan staat op de website www.gent.be/gentverlicht. Wie de wandeling graag aflegt onder begeleiding van een gids neemt daarvoor contact op met een van de vier gidsenverenigingen.

Info

Links
Waar Kouter
Kouter
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Dienst Coördinatie Stad Gent
Trefwoorden wijk__binnenstad, ook voor kinderen, lichtwandeling, Gentse Winterfeesten, wijk_binnenstad, LBA, bevestigd2020