U bent hier:

M - Museum Leuven

1 beoordeling

Tentoonstelling Schilderkunst

Architect Stéphane Beel ontwierp een museumcomplex rondom een aantal historische panden. Met een verrassende programmatie van oude meesters en hedendaagse kunstenaars toont M zich als baanbreker. Ook aanstormend talent krijgt de ruimte een oeuvre te presenteren. Met een uitgebreid aanbod aan lezingen, gezinszondagen, boekpresentaties, films, rondleidingen, ... is een bezoek aan M altijd een kunst.
Zowel in zijn permanente collectie als in de tijdelijke tentoonstellingen biedt museum M speciale rondleidingen, museumbezoeken of andere activiteiten aan.
Er is een afzonderlijk aanbod voor kinderen (4 tot 12 jaar), jongeren (13-18 jaar) en volwassenen voor een groepsbezoek (scholen, verenigingen, families, ...) aan M. Bij de ontwikkeling van het aanbod besteedde M in het bijzonder aandacht aan participatie en interactiviteit.
Op die manier wordt je bezoek aan M een actieve en unieke belevenis!

Een greep uit het aanbod:

OP HET DAK VAN M - ARCHITECTUURRONDLEIDING
Het oude huis Vander Kelen werd van kelder tot nok gerestaureerd. Het maakt nu deel uit van een groter museumcomplex dat werd ontworpen door de bekende Belgische architect Stéphane Beel dat M je met veel trots presenteert. In het nieuwe M verdient ook de indrukwekkende architectuur speciale aandacht. Daarom ontwikkelde M een unieke gidsbeurt die focust op architectuur. Het bezoek beoogt de deelnemers meer inzicht te verschaffen in de specifieke eigenheden van het nieuwe museumcomplex, dit alles op een interactieve wijze.

EUR 50 + EUR 7 per persoon

GEZINSZONDAG
Elke eerste zondag van de maand is Gezinszondag in M. We organiseren die dag een activiteit voor (groot)ouders, meters of peters, (suiker)tantes en nonkels én hun oogappel. Je ontdekt samen de M-collectie of een tijdelijke tentoonstelling.

14:00-16:00 | Reservering verplicht
Gratis voor kinderen onder de 13 jaar. Ouders: EUR 9 (kortinghouder: EUR 7)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar M – Museum Leuven
Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - dinsdag van11:00tot18:00
  • Donderdag van11:00tot22:00
  • Vrijdag - zondag van11:00tot18:00
Prijs
Basisprijs: € 12; 13 tot 25 jaar: € 5; tot 12 jaar: € 0
€ 12,0
Contact m@leuven.be, bezoekm@leuven.be
+32 16 27 29 29
Links
Trefwoorden ook voor kinderen