U bent hier:

Maascentrum De Wissen

1 beoordeling

Tentoonstelling Geschiedenis

Gelegen langs de oevers van de Oude Maas, is Maascentrum De Wissen het vertrekpunt voor een verrassende verkenning van het Maasland. De tentoonstelling over de Maas geeft een boeiend beeld van de rivier die van het Maasland een unieke regio maakt. In ons Vlechtmuseum ontdek je hoe Stokkem vroeger het centrum was van deze merkwaardige ambachtelijke nijverheid.
MAASCENTRUM
Je vindt hier een interactieve informatiestand over de Maas en je kan hier een prachtige film over het Maasland bekijken.

VLECHTWERKMUSEUM
Stokkem was vroeger wijd en zijd vermaard voor zijn vlechtwerk. Het vlechtwerkmuseum houdt de herinnering aan dit ambacht levend.
Regelmatig worden er vlechtcursussen en workshops gegeven.

RECREATIE
In de Maasvallei zijn een hele reeks wandelroutes uitgestippeld. Vertrekkend vanuit De Wissen ontdek je onder andere de Boyen, de Oude Maas, het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd en natuurlijk kan je ook langs de Maas zelf gaan wandelen.

Over de vlakke dijken van het Maasland is het heerlijk fietsen. Met de fietsveren en een veerpont ben je in 1,2,3 over de landsgrens en kan je op verkenning aan de andere kant van de Maas. Het fietsroutenetwerk van Regionaal Landschap Kempen en Maasland staat garant voor zorgeloos fietsen door een aantrekkelijk en afwisselend landschap. In De Wissen kan je ook fietsen huren.

De twike (twin bike) is een elektrisch aangedreven driewieler, die ruimte biedt aan twee passagiers. Hij haalt tot 60 kilometer per uur. Als je zelf meetrapt spaar je stroom. Via een uitgestippelde route is het een heel originele manier om de streek te verkennen. Met de twike kan je op alle openbare wegen rijden.

Van april tot oktober kan je met een elektrisch aangedreven en eenvoudig te besturen fluisterboot een tochtje over de Oude Maas maken. De vaartocht kan je combineren met een 'struinwandeling' langs de Maas. Reserveren is nodig.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Maascentrum De Wissen
Maaspark z/n
3650 Dilsen-Stokkem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs € 2,0
Trefwoorden ook voor kinderen