U bent hier:

Met de Milieuboot de Schelde op

Natuurpunt Scheldeland heeft de milieuboot gereserveerd voor een boeiende vaart op de Schelde. Vanuit Schellebelle varen we richting Dendermonde en terug. Onderweg krijg je van educatieve medewerkers van de milieuboot interessante info over de verschillende functies van de rivier, maar ook over waterverontreiniging, biodiversiteit en ecosysteem. Er worden waterstalen genomen en een natuurgids van Natuurpunt Scheldeland geeft een extra woordje uitleg over het beheer dat we toepassen in diverse gebieden langs de Schelde waar we langs varen.

De boottocht wordt coronaproof georganiseerd. Het aantal deelnemers wordt beperkt volgens de op dat moment geldende voorschriften. Initieel kunnen 30 personen zich inschrijven. Daarna wordt een  wachtlijst aangelegd, tot maximaal 60 personen in totaal.

Inschrijven noodzakelijk: stuur een mail naar natuurpunt.scheldeland@skynet.be met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen. In het antwoord lees je of je bij de eerste 30 ingeschrevenen bent, of op de wachtlijst komt. De eersten wordt dan gevraagd om direct te betalen, waarna hun deelname definitief in orde is. De anderen (wachtlijst) krijgen 2 weken voor vertrek nog een mail met de melding of extra personen toegelaten worden of niet. Betaling kan dan na die mail.

Prijs: we vragen € 12,50 per persoon (€ 10,00 tot en met 12 jaar) voor leden van Natuurpunt. Niet-leden betalen € 15,00 per persoon. Voor heel jonge kinderen (<9j) is deze uitstap minder geschikt.

Vertrek: afspraak om 13u45 op het dorp van Schellebelle. Van daar gaan we te voet naar de aanlegplaats van de boot. Einde: rond 17u00 legt de boot terug aan op de vertrekplaats.

Meenemen: mondmasker, eventueel verrekijker

Info

Links
Waar Veer
Dorp
9260 Schellebelle

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
tot
Organisatie Natuurpunt Scheldeland
Contact antoon.blondeel@skynet.be
0477 321 678 – na 17u
Trefwoorden water, erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, landschap, ook voor kinderen, Corona-proof