U bent hier:

Midam, het parcours van een Brusselse Kid

+ 9 jaar

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Van zijn eerste tekeningen tot zijn meest recente werk, de Belgische auteur Midam leeft om te lachen en tekende voor een oeuvre in het teken van de gag. De albums van Kid Paddle, bekend en vertaald over de hele wereld, zijn het uithangbord van zijn humoristische universum, dat geliefd is bij stripliefhebbers in heel Europa.
Hoewel hij altijd al heeft getekend, gaat de professionele carrière van Midam echt van start op het moment dat hij bij het tijdschrift Robbedoes aan de slag gaat. In eerste instantie maakt hij illustraties voor verschillende rubrieken. In 1993 creëert hij dan het personage Kid Paddle, wiens avonturen in videogame-modus al snel de harten van de lezers veroveren. In 2003 wordt het universum verder uitgebreid met de Game Over-serie, een reeks over de avonturen van "Kleine Barbaar", de virtuele avatar van Kid.

De tentoonstelling, een overzicht van meer dan twintig jaar creatie, blikt terug op de belangrijkste gebeurtenissen uit de carrière van Midam en geeft hemzelf het woord. In "Parcours van een Brusselse Kid" worden bezoekers uitgenodigd om de wereld van een originele auteur te (her)ontdekken, die zijn artistieke aanpak steeds opnieuw uitvindt om ons te verrassen en te laten lachen, telkens weer...

Mélanie Andrieu - Curator van de tentoonstelling

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Stripmuseum Brussel
Zandstraat 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zondag van 10:00 tot 18:00
Leeftijd 9+
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kinderen: 3,50 €; Jongeren: 7,00 €; Senioren: 8,00 €; museumpassmusées: 0,00 €; Artikel 27: 1,25 €
€ 10,0
Reservaties
  • Bel naar + 32 (0)2 219 19 80
Organisatie Stripmuseum Brussel
Contact visit@cbbd.be, visit@stripmuseum.be, visit@comicscenter.net
Trefwoorden bevestigd2021, strips2021, ook voor kinderen, Museumpas, museumPASSmusees