U bent hier:

Middelheimmuseum

+ 5 jaar

16 beoordelingen

Dit openluchtmuseum heeft een schitterende verzameling moderne beeldhouwkunst. Speciaal voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er het actieve spel Muzzzé. Zowel groepen, scholen als individuele bezoekers kunnen Muzzzé spelen. In een koffertje vind je een verhalenboek en verschillende opdrachten.
August en Muzzzé zijn de hoofdfiguren van het museumspel. Muzzzé, een bezig bijtje woont in het park en brengt veel tijd door in het atelier van zijn vriend en beeldhouwer August. Het bijtje leert meer over beeldhouwkunst en helpt de kinderen bij de opdrachten.

In Muzzzé komen tien thema's uit de beeldhouwkunst aan bod. Elk thema wordt geillustreerd met vijf beelden uit de collectie. Thema's zijn: beweging, omgeving, beeldteken, beeldengroep, abstract, huid, leegte, kleur, menselijke figuur en architecturaal. Elk thema sluit aan bij een bepaalde leeftijd.

De koffertjes hangen aan een rek op de binnenkoer van het Middelheimmuseum. Grote groepen reserveren het spel best.

Info

Links
Waar Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen 2

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Leeftijd 5+
Contact middelheimmuseum@stad.antwerpen.be
+32 3 288 33 60
Trefwoorden A-kaart, UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten