U bent hier:

Multimovepad Gerheserbossen en -heide

Dit bewegwijzerde Multimovepad, van ongeveer 1,2 kilometer, start ter hoogte van zwembad De Merel. Door de klim- en stappalen, de evenwichtsbalk, de verspringbak, de katapult, het klimnet, de schommel en de evenwichtsbalk … leren kinderen o.a. volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen.
Veel van de aanwezige constructies werden gemaakt met hout afkomstig uit de omliggende bossen. Omgevallen bomen (door storm of in functie van veiligheidskap) krijgen op deze manier een duurzame bestemming.

Het Multimovepad bevindt zich in de vernieuwde speelzone. Naast een aantal open plekken voor kleine activiteiten werden ook 2 kampen met een takkenwal gecreëerd. Enkele creatieve geesten ontwikkelden op deze manier het ‘vossenkamp’ en het ‘everzwijnkamp’.

Aan de buitenzijde van de speelzone werd takhout gestapeld in functie van de veiligheid. In de speelzone prijken ook enkele mooie houten sculpturen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Gerheserbossen en -heide
Zwarte Spechtstraat 57
3970 Leopoldsburg

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer

tot

Trefwoorden sport, gezin, wandelwensen, Speelbos, ook voor kinderen