U bent hier:

Museum voor Natuurwetenschappen - paleoLAB

+ 5 jaar

102 beoordelingen

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Ooit al recht in de slurf van een mammoet gekeken? Oog in oog gestaan met een briesende buffel? Of zou je wel eens in de huid van een Neanderthaler willen kruipen? Waar wacht je nog op? Neem een duik… in een museum dat leeft!
paleoLAB
Ben je gebeten door alles wat te maken heeft met fossielen, dino’s en andere prehistorische dieren? Kom dan je hart ophalen in ons paleoLAB! Deze unieke ontdekruimte dompelt kinderen onder in de fantastische wereld van de paleontologie.
Experimenteren, uitproberen, spelen, van dichtbij bekijken… alles kan in het paleoLAB. Hier ben je immers zelf paleontoloog, geoloog, antropoloog. Graaf fossielen op en onderzoek ze nauwkeurig of maak er een afdruk van. Het levensgrote stegosaurusskelet mist nog enkele onderdelen: steek jij het als een volleerd paleontoloog volledig in elkaar? Of volg je liever je eigen dinosporen? Maar je kan ook mineralen rangschikken, een prehistorische plunje aantrekken, rustig een boeiend boek lezen of de computer raadplegen. En dan kan je nog puzzelen, tekenen, een origamiwerkje maken… Laat onze animator je gerust alles uitleggen om het paleoLAB te verkennen. Alle leeftijden welkom, vanaf 5 jaar!

Tijdens de schoolvakanties: kijk hiervoor op onze agenda www.natuurwetenschappen.be/educa/agenda

Doelgroep:
kinderen tussen 5 en 12, vergezeld van een volwassene
Prijs:
2 euro bovenop toegangsprijs museum
Inschrijven:
haal je tickets voor het paleoLAB aan de kassa. Het aantal plaatsen per sessie is beperkt!

Tijdens schoolvakanties is het museum open van dinsdag tot zondag 10.00 > 18.00

Info

Links
Waar Muséum des Sciences Naturelles
Vautierstraat 29
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Dinsdag - zondag van10:00tot18:00
Leeftijd 5+
Prijs
€ 6: studenten, senioren, Vrienden van het Instituut en personen met handicap | € 4,50: 6 - 17 jaar | Gratis: Kinderen onder de zes jaar in gezinsverband, elke eerste woensdag van de maand vanaf 13 uur, Leerkrachten op vertoon van hun lerarenkaart, abonnees van het Museum (enkel tot de vaste tentoonstelling), begeleiders van personen met een handicap | Abonnementen: € 30 volwassenen, € 20: 6 - 17 jaar en studenten
€ 7,0
Organisatie Museum voor Natuurwetenschappen
Contact info@natuurwetenschappen.be
+32 02 627 42 38
Trefwoorden Internationaal potentieel, jongerentip, Bevestigd2020, bevestigd2021, ook voor kinderen