U bent hier:

Museum voor Schone Kunsten (MSK)

3 beoordelingen

Tentoonstelling Schilderkunst

De collectie van het Museum voor Schone Kunsten geeft een gevarieerd beeld van de Vlaamse kunst van de Middeleeuwen tot en met de eerste helft van de 20ste eeuw. Tot de topwerken van de oude kunst horen twee meesterwerken van Jheronimus Bosch. Het zwaartepunt ligt echter bij de kunstwerken van de 19de en de 20ste eeuw.
Het Gentse museum, een creatie van architect Charles Van Rysselberghe, broer van de schilder Théo, wordt internationaal geroemd als voorbeeld van museumarchitectuur.

Via een uitgebreide verzameling schilderijen, beelden en tekeningen kan je kennismaken met de 19de eeuwse kunststromingen gaande van het realisme en de romantiek, het impressionisme en het symbolisme, tot het expressionisme en het surrealisme van de 20ste eeuw.

Het publiek krijgt niet alleen de kans om het museumgebouw in zijn oorspronkelijke luister te bewonderen maar ook de hele collectie oude en moderne kunst in een vernieuwde opstelling te herontdekken.

Breng een bezoekje aan het Museum voor Schone Kunsten. Er valt heel wat te beleven. Naast heel wat schilderijen en beelden is er ook een audioguide voor kinderen. Je kunt er komen knutselen in onze ateliers of je verjaardag vieren in het museum. In 2011 won het museum de kindermuseumprijs. Het MSK kreeg de meeste stemmen en is dus het leukste museum voor kinderen in Vlaanderen.

Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks open van 10 tot 18 uur (gesloten op maandag).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK)
Fernand Scribedreef 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 januari 2015 tot 26 januari 2019
Prijs
- Reductietarief 1 (inwoners van Gent, senioren 65+, groepen van min 15 personen, houders van een lerarenkaart, houders van een Gentse UiTPAS): 6 €- Reductietarief 2 (jongeren 19 tot en met 25 jaar): 2 €- Reductietarief 3 (houders vrijetijdspas met recht op korting voor mensen in armoede, via steunpunt vakantieparticipatie): 1,6 €- Gratis (inwoners van Gent (elke zondag van 10 tot 13 uur - tijdens de Gentse Feesten), begeleiders van personen met een beperking en van schoolgroepen, tijdens Erfgoeddag (FARO), personen tot en met 18 jaar, journalisten op vertoon van perskaart, leden van de vriendenvereniging van het museum, leden van de Vlaamse Museumvereniging (VMV) en van de International Council of Museums (ICOM), museumgidsen die houder zijn van een gidsenkaart uitgereikt door Toerisme Vlaanderen)
€ 8,0
Reservaties
  • Bel naar 09 210 10 75
Organisatie Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK)
Contact museum.msk@gent.be
+32 (0)9/323.67.00
Trefwoorden ook voor kinderen, wijk__stationsbuurt_zuid, museumpas