U bent hier:

Natuurdocu: LAST MALE ON EARTH

In 2018 verloor de wereld haar laatste noordelijke witte neushoorn, genaamd Sudan. Of het laatste mannetje toch. The last Male on Earth vertelt het verhaal van zijn laatste jaren op de velden in het Ol Pejeta reservaat in Kenia, over een tijdspanne van net geen duizend dagen. Hoe Sudan zijn dagen doorbracht, hoe stil het beperkte aantal bezoekers werd, als ze hem zagen en hoeveel impact zijn aanwezigheid had op het hele reservaat en de mensen die er werkten. Hij werd dag en nacht bewaakt door gewapende rangers en liefdevol gevoerd en geaaid door zijn vaste verzorgers.

De film concentreert zich voornamelijk op het reservaat en wat de neushoorn betekende voor hen. Wat is de aantrekkingskracht van het dreigende uitsterven van zijn soort ? En wat zegt dit over onze eigen soort ? 

 The Last Male on Earth is een verrassend menselijke documentaire over een onmenselijk behandelde diersoort. Een intiem portret, niet over Sudan, maar zijn omgeving en "naasten".

https://www.youtube.com/watch?v=ydX3CWxT_RE

Na de film kan je met een drankje nog wat bijpraten. Dit gezellig onderonsje vindt plaats in café De Republiek, naast cinema Lumière. Best ook reserveren via website https://republiekbrugge.be/

Coronamaatregelen: 

Reserveren is verplicht en gebeurt via mail + betaling op rek. BE10 7775 95 78 62 04 NP Brugge met vermelding titel film. 
Er zullen een beperkt aantal zitjes zijn om de veiligheid voor iedereen te garanderen. We werken met bubbels van 2 of van 1. Ook bubbels van 3 zijn mogelijk, afhankelijk van de bezetting. 

Info

Links
Waar Lumière
Sint-Jacobsstraat 36
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 22 november 2020
Prijs
Ledenprijs: € 9
€ 9,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Natuurpunt Brugge
Contact natuurpuntfilm@outlook.be
0494 99 69 10 
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeheer, ook voor kinderen, Corona-proof, bevestigd2020