U bent hier:

Nautilus - Theater Speelman

1 beoordeling

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

De zee is alles. Haar adem is zuiver en rein. Zij is het oneindige levende, waar de mens nooit alleen is. En daar… 20.000 mijl onder haar spiegel, in het uitgestrekte reservoir van de natuur, verscholen in de eeuwige stilte, vaart ze: de Nautilus.

Twee muzikanten en één verteller nemen je mee 20.000 mijlen onder zee. Nautilus is een verhaal over een duikboot, haar kapitein en hun missie.

Theater Speelman gaat aan de slag met de klassieker 20.000 mijlen onder zee van Jules Verne. Ze gebruiken dit bijna honderdvijftig jaar oude meesterwerk om brandend actuele onderwerpen aan te snijden en te verwerken in hun eigen muzikale versie van de feiten.

De mens van vandaag kijkt rondom zich naar een steeds krankzinniger wordende wereld. Wat als de grootste pessimisten onder ons profeten dreigen te worden? Waar kunnen we in de toekomst nog naartoe als we zo blijven omgaan met onze planeet? Terug naar de zee, daar waar we ooit vandaan kwamen?

In deze wervelende muziektheatermonoloog zet acteur Gert Jochems (hetpaleis, Laika en Froe Froe) de pet op van de legendarische Kapitein Nemo. Ook de epische duikboot Nautilus musiceert haar verhaal door middel van projecties en melodieuze metaalgeluiden. Duik mee in een wereld vol octopussen, wetenschap, natuur, onderwaterwandelingen en verdwenen continenten.

www.speelmanvzw.be

Knutselplezier na de voorstelling

Kinderen, met of zonder ouders, kunnen na de voorstelling aan de slag in de foyer. Ga je mee in zee en kom jij ook een machtig onderwaterwezen of duikboot knutselen? Er zwemmen daar dieren rond in kleuren, vormen en formaten die we nog nooit hebben gezien. Welkom in de wondere onderwaterwereld diep in de zeeën en oceanen, vol vreemde vissen, fluoriserende zeeschepsels, duikboten, grote inktvissen, weelderige koralen, gekke zeepaardjes... Deze omkadering is gratis. Je hoeft vooraf niet te reserveren. In samenwerking met  Etna vzw.

Gratis kinderoppas tijdens familievoorstellingen

Is een van je kindjes jonger/ouder dan de aangeduide leeftijdsgrens van een film- of theatervoorstelling? Terwijl je met de rest van het gezin geniet van de familievoorstelling is je kleine/grote uk in goede handen bij onze gratis kinderoppas. We richten in de foyer een knusse hoek in en schakelen enthousiaste babysitters van de Gezinsbond Groot Zaventem in. Voor meer informatie en reservatie mail naar info@ccdefactorij.be.

Info

Links
Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 12 oktober 2019
Prijs
Basistarief: € 12,00; min12: € 8,00; Gezinsbond min12: € 7,00; Gezinsbond volwassene: € 11,00; Kansentarief volwassene: € 3,50; Kansentarief kinderen: € 2,50
€ 12,0
Reservaties
Trefwoorden familie, muziektheater, ook voor kinderen