U bent hier:

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum

3 beoordelingen

Tentoonstelling Milieu en natuur

In het museum leer je de geschiedenis van de Vlaamse visserij kennen. De rijke museumverzameling gepresenteerd in mooie decors wordt ontsloten door middel van interactieve presentaties en audiovisuele middelen. Het kustvissersvaartuig OD.1 "Martha" met daaronder de onderwaterwereld met de Noordzeeaquariums vervolledigen het geheel.
BEZOEKERSCENTRUM
Bij het binnenkomen belandt u in het gratis bezoekerscentrum. Hier wordt informatie gebracht over de Vlaamse visserij aan het begin van de 21ste eeuw en over de getuigenissen die vandaag nog refereren naar een visserijverleden langs kust en Schelde. Op ruime panelen wordt de toestand in de hedendaagse visserij voorgesteld op het Vlaams niveau, het Europees niveau en op wereldschaal. Het bezoekerscentrum bevat verder een toeristisch infokantoor en een erfgoedwinkel. In het scheepsjongenatelier worden workshops verzorgd. In groepsverband kunnen, zowel kinderen als volwassenen, netten leren breien en de eindjes aan elkaar leren knopen.

MUSEUM
Aan de hand van interactieve presentatietechnieken en audiovisuele middelen wordt u door de visser als het ware bij de hand genomen en doorheen de geschiedenis van de Vlaamse visserij geleid. U maakt kennis met de woon- en leefcultuur van de Vlaamse visser aan de Westkust, de strandvisserij, de strandjutterij en het bijgeloof en de volksdevotie. U wandelt door de geschiedenis van de Vlaamse visserij en belandt op een scheepstimmerwerf.
Centraal in het museum vond het kustvissersvaartuig OD.1 "Martha" een veilige laatste thuishaven en fungeert als kapstok voor verschillende verhaallijnen.
Naast de permanente tentoonstelling is er tevens ruimte voorzien voor tijdelijke tentoonstellingen. Het museum herbergt ook een documentatiecentrum met een vakbibliotheek, een wetenschappelijk en administratief archief.

Van 1 april t.e.m. 31 oktober is het museum open tot 18u.
In januari zijn we gesloten (na de kerstvakantie).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke
Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Koksijde

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van10:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van14:00tot17:00
Prijs
Basistarief: 7,00 €; Reductietarief individuelen (65+, reductiekaarten): 5,00 €; Jongeren 7-18 jaar en studenten: 2,00 €; Kinderen tot 6 jaar, leerkrachten (lerarenkaart), inwoners Koksijde, tweede residenten (K-pas), ICOM/VMV, elke eerste zaterdag van de maand: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 7,0
Organisatie NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke
Contact info@navigomuseum.be
+32 58 512468
Links
Trefwoorden immaterieel erfgoed, ook voor kinderen, museumpassmusees, Museumpas