U bent hier:

Odyssee - Theater FroeFroe

+ 10 jaar

Theatervoorstelling Figuren en poppentheater

Een theatervoorstelling met drie geniale poppenspelers, drie supersonische dansmensen en één waanzinnige muzikante vol video, pop en actie naar de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.

 

Theater FroeFroe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire. Eerder speelden ze o.a. Midzomernachtsdroom, Macbeth, Orfee, Labyrinth, Helena … Deze keer gaan ze aan de slag met de Odyssee, naar een nieuwe tekst van Michael De Cock.

 

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus. Hij is spoorloos. Zijn zoon en vrouw wachten op hem. Samen met zijn moeder tuurt Telemachos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader Odysseus komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand? Op een dag is Telemachos het wachten moe. Hij besluit zijn vader te gaan zoeken.

 

Het verhaal van Odysseus wordt verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder die reeds te lang wachten op zijn komst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt, heeft een boel uit te leggen!

 

Michael De Cock is naast directeur van de KVS ook een gewaardeerd jeugdauteur. Hij houdt van de klassiekers. In KVS liet hij al de ganse Odyssee opvoeren. Vliegen tot de hemel (naar Ovidius) won een Zilveren Griffel en Veldslag om een hart (naar de Illias) werd bekroond met een Boekenleeuw.

froefroe.be

 

LAAT VAN JE HOREN NA DE VOORSTELLING EN NEEM PLAATS IN DE BIECHTSTOEL

CC De Factorij toont op 2 dagen tijd 2 theatervoorstellingen uit de Griekse mythologie: Odyssee en Antigone. We nodigen je uit om na de voorstelling je mening te geven over de voorstelling in De Biechtstoel van De Zendelingen. Het wordt jouw toevluchtsoord voor alle zondige gedachten over theater en leven.

 

 

Gratis kinderoppas tijdens familievoorstellingen

Is een van je kindjes jonger/ouder dan de aangeduide leeftijdsgrens van een film- of theatervoorstelling? Terwijl je met de rest van het gezin geniet van de familievoorstelling is je kleine/grote uk in goede handen bij onze gratis kinderoppas. We richten in de foyer een knusse hoek in en schakelen enthousiaste babysitters van de Gezinsbond Groot Zaventem in. Voor meer informatie en reservatie mail naar info@ccdefactorij.be.

Info

Links
Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 14,00 €; -12J: 10,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie CC De Factorij

Taaliconen

Hier kan je heen als je vlot Nederlands spreekt en begrijpt. Meer info
Trefwoorden ook voor kinderen, mythisch verhaal, drie taaliconen, vier taaliconen