U bent hier:

Onze-Lieve-Vrouwekerk

Tentoonstelling Erfgoed

Een absoluut topstuk is Michelangelo’s marmeren ‘Madonna met Kind’ uit 1505. In het hoogkoor bevinden zich de praalgraven van Maria van Bourgondië en haar vader Karel de Stoute. Boven het hoogaltaar hangt een drieluik met passieverhaal van de hofschilder van Margaretha van Oostenrijk, Bernard van Orley.
De Onze-Lieve-Vrouwekerk kan je niet missen. Ze heeft een maar liefst 115,5 meter hoge bakstenen toren en is daarmee letterlijk het hoogtepunt van vakmanschap van de Brugse bouwvakkers. Ook binnenin wacht je een wereld vol kunstschatten: van schilderijen en houten beeldhouwwerk tot de 16de-eeuwse praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute en 13de- en 14de-eeuwse beschilderde graftomben. Maar het echte klapstuk is natuurlijk de wereldberoemde ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar O.L.V.-kerk Museum
Mariastraat 8
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Maandag - zaterdag van9:30tot17:00
  • Zondag van13:30tot17:00
Prijs
Basistarief: 6,00 €; jongeren t/m 17 jaar, museumPASSmusées: 0,00 €; 65+, jongeren t/m 25 jaar: 5,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 6,0
Organisatie Musea Brugge
Contact musea@brugge.be
050448743
Trefwoorden Gezinsbondkorting, museumpas, museumpassmusees, museumpassmusees_Brugge, OpnieuwOpen