U bent hier:

PiKANT - Vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed

1 beoordeling

Bezoek een unieke PiKANTe tentoonstelling in het Waterkasteel, de Sint-Gudulakapel en de Sint-Martinuskerk van Moorsel.
Kant verleidt. Soms gebeurt dat subtiel en nauwelijks zichtbaar, zodat het stiekeme genot slechts is voorbehouden aan degene die het ragfijne textiel op de huid voelt. Soms zinnenprikkelend, stouter en vooral ook veel meer in your face, als een sterk fashion statement waarmee de drager trots uitpakt. Kant staat synoniem voor verlokking en bekoring, maar blijft steeds stijlvol en ravissant; als een snoepje dat je jezelf of je toeschouwer gunt.

De weelderige tentoonstelling PiKANT! laat de bezoeker kennismaken met vijf eeuwen cultuurgeschiedenis. Zij richt de spots op kanten kledij en accessoires als ware statussymbolen, die vaak van moeder op dochter of van vader op zoon werden doorgegeven. Zij laat zien hoe kant van onderkleding naar bovenkleding evolueerde en weer terug en welke pioniersrol het familiebedrijf Van de Velde daarin speelde. Vandaag inspireert kant menig kunstenaar en ontwerper tot high fashion en kunst.

The Phoebus Foundation tovert het Waterkasteel van Moorsel en haar nabije omgeving om tot een adembenemend decor voor een overdaad aan kant, met een hoogstaande selectie van stukken uit binnen- en buitenland, zowel uit privécollecties als musea. Kanten doop- en bruidskledij, spectaculaire avondjurken en kleine schatten versmelten met de grandeur van topwerken van Vlaamse Meesters zoals Rubens, Jordaens en Van Dyck. Kom kijken hoe het glimmende koetswerk van vintage auto’s een sensuele wisselwerking vormt met historische korsetten en lingerie; alles ademt luxe, stijl en elegantie. Een gewaagde scenografie laat de rijkdom van kant stralen: een must-see deze zomer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Orangerie van het waterkasteel
Karel van Croydreef
9310 Moorsel (Aalst)

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 30 mei 2019 tot 3 november 2019
Prijs
Basistarief: 10,00 €; -18: 0,00 €; 60+, groepen vanaf 10 pers: 7,00 €; UiTPAS kansentarief: 1,50 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie Dienst Cultuur Aalst
Contact info@pikant.vlaanderen
Trefwoorden ook voor kinderen