U bent hier:

Poëzieroute in De wereld van Kina: het Huis

+ 10 jaar

Een reeks maatregelen genomen door de overheid moeten de verspreiding van het coronavirus afremmen. Daarom zijn het Huis en de Tuin tot en met 31 maart gesloten voor bezoek. Ook de bezoeken van klasgroepen kunnen niet doorgaan.

De natuur is een wondere wereld vol bizarre, mooie, ongelofelijke schepsels. De stoere dino’s en de breekbare vleugels van de vlinders. De enorme variatie aan schelpen en vogels. Het wonderlijke leven is soms nauwelijks onder woorden te brengen. Laat nu juist dat het doel zijn van de nieuwe poëzieroute in De wereld van Kina: het Huis.Op maandag 16 mei 2016 open van 14 tot 17.30 uur

De natuur is een wondere wereld vol bizarre, mooie, ongelofelijke schepsels. De stoere dino’s en de breekbare vleugels van de vlinders. De enorme variatie aan schelpen en vogels. Het wonderlijke leven is soms nauwelijks onder woorden te brengen. Laat nu juist dat het doel zijn van de nieuwe poëzieroute in De wereld van Kina: het Huis.

Tijdens de tocht door het museum betoveren niet alleen de dieren maar ook de gedichten. Al snel merken de jongeren dat poëzie niet alleen over de maan en de liefde gaat. Ook over slakken en krokodillen is er ooit iets moois geschreven. Het blijft niet alleen bij lezen natuurlijk. De jongeren krijgen opdrachtjes waardoor ze zelf aan het schrijven gaan. Het begin is niet zo moeilijk maar hun fantasie tegenhouden en stoppen met schrijven is een andere verhaal. De jongeren brengen hun ganzenveer, potlood of mooiste pen mee en laten de dichter in zich los.

Praktisch
Toegangsprijs museum: 3 euro, kinderen tot en met 18 jaar gratis, reductietarieven gratis – 2 euro
Prijs boekje poëzieroute: 50 cent
Openingsuren: maandag t.e.m. vrijdag van 9 tot 17 uur, zondag van 14 tot 17.30 uur
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Reserveren voor schoolgroepen: tel. 09 244 73 75 ( educatieve dienst)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Maandag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zondag van14:00tot17:30
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Niet-Gentenaar: 5,00 €; Gentenaar: 2,00 €; Niet-Gentenaar UiTPAS kansentarief: 1,00 €; Gentenaar UiTPAS kansentarief: 0,40 €
€ 5,0
Organisatie De wereld van Kina: het Huis
Contact kinahuis@stad.gent
+32 9 3236250
Trefwoorden OpnieuwOpen