U bent hier:

'Pony power voor kids' sociale vaardigheidstraining

+ 6 jaar

Cursus of workshop Opvoeding

Sociale en emotionele vaardigheidstraining voor kinderen. Dit met hulp van pony's zodat uw kind leert door te doen en te ervaren. De cursus bestaat uit 5 lessen met elk een eigen thema. De thema's hebben direct verband met hele praktische situaties, waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft.
Doordat we de thema's uitleggen aan de hand van de leefwijze van paarden (bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een heel speelse manier met en van de andere kinderen en pony's leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in oefeningen met de pony's.
Er is veel beweging in deze cursus, letterlijk omdat de kinderen en de pony's elkaar in beweging zetten, maar zeker ook in figuurlijke zin. Door in beweging te komen worden tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun eigen handelen, hun eigen zijn en hun eigen plek in het geheel.
In kleine groepjes van 4 kinderen gaan ze aan de slag met inzet van pony's en begeleid door 2 opgeleide coaches.
Sociale vaardigheden en emotionele groei worden ontwikkeld.
Dit voor kinderen van 6 tot 11 jaar.
De data zijn 5 zondag 19/4/2020 is de eerste en 24/5/2020 de laatste, telkens van 10u. tot 12u. (3 mei valt er tussenuit)
De terugkomdag wordt later in samenspraak bepaald.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Casa Natura
Demerstraat 11
3110 Rotselaar

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer

tot

Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 295,00 €
€ 295,0
Reservaties
Organisatie Casa Natura