U bent hier:

Presentatie St Josse Trouvé

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Vorig en dit seizoen werkten enkele groepjes vrouwen aan persoonlijk grafisch werk. Ze vertrokken daarbij van verschillende vragen: Welke plek in SJTN is belangrijk voor mij? Wat is mijn lievelingsgerecht? Wat houdt me recht in moeilijke dagen? Naar wie kijk ik op?
In een eerste sessie gingen de deelnemers over deze vragen met elkaar in gesprek. Daarna zochten ze hier beelden bij in magazines of op internet: symbolen, rolmodellen,metaforen, Of ze maakten zelf foto’s: mijn lievelingsplek,hoe straal ik kracht uit, wat vertellen mijn handen, Op basis van die foto’s werden daarna tekeningen en gravures gemaakt, waarmee er dan weer gedrukt werd.

De resultaten zijn stuk voor stuk verbluffend. Een origineel drukwerk uit de manuele pers tevoorschijn zien komen heeft iets magisch. Het sluitstuk van een traag, diepkervend proces. Als die resultaten worden nu bij elkaar gebracht in een subjectieve kaart van Sint-Joost en in een expo. Beleef Sint-Joost-ten-Node vanuit de blik van 25 vrouwen die getuigen over het dagelijks leven. Verstild en uitbundig. De kaart wordt aan een democratische prijs te koop aangeboden, er is te eten en te drinken, en in de loop van de avond hoor je fijne concerten van Fatoum en Ülkü Dursun.

Info

Links
Waar GC Ten Noey
Gemeentestraat 25
1210 Sint-Joost-Ten-Node

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 21 juni 2019
Prijs gratis
Organisatie Ten Noey
Contact tennoey@vgc.be

Taaliconen

Deze activiteit is ook interessant als je geen of niet zo veel Nederlands spreekt. Meer info
Trefwoorden één taalicoon, vgc