U bent hier:

Provinciaal Archeologisch Museum (pam) Ename

+ 3 jaar

7 beoordelingen

Tentoonstelling Erfgoed

In Ename valt er heel wat te beleven. Er is een archeologische site, een natuurreservaat en een museum. In het archeologisch museum wordt je een echte tijdsdetective. Met een druk op de knop zie je de oude abdij of de stad verrijzen, net zoals ze er vroeger uitzag. Na het museum kan je je tocht verder zetten langs wandelpaden vol weetjes in een natuurpark: het Bos 't Ename.
Het museum toont het dagelijks leven van de Enaamse gemeenschap, vanaf de vroege middeleeuwen tot vandaag. Bezoekers kunnen er leren over de verschillende wetenschappelijke methodes ("Archeolabo") en worden uitgenodigd om zelf de puzzel van het verleden samen te stellen met behulp van interactieve presentatietechnieken, zoals bijvoorbeeld het "Feest van 1000 jaar" en de "Tijdslijn".

In het educatief luik van het museum worden kinderen en jongeren op een speelse manier ingewijd in de wetenschappelijke onderzoeksmethodes en worden ze echte tijdsdetectives. Ook families, bestaande uit kinderen, ouders en grootouders, worden via spel en via herinneringen de zin voor geschiedenis bijgebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Provinciaal Archeologisch Museum (pam) Ename
Lijnwaadmarkt 20
9700 Ename

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van13:00tot17:00
Leeftijd 3+
Prijs
Basistarief: 2,50 €; Gezinsticket: 3,75 €; Groepsticket (per pers.), reductie: 1,25 €; <12 jaar, OKV, ICOM, mensen met een beperking: 0,00 €
€ 2,5
Contact pam-ename@oost-vlaanderen.be
+32 (0)55 30 90 40
Trefwoorden OpnieuwOpen