U bent hier:

Provinciaal Recreatiedomein Kessel-Lo

20 beoordelingen

Recreatiedomein of centrum Politiek en maatschappij

Het provinciedomein Kessel-Lo is een familiepark in een groene omgeving met verschillende speeltuinen, verwarmd openluchtzwembad voor kinderen, trapbootjes, een groot educatief verkeerspark, roeiboten, pedalo’s, minigolf, rolschaatspiste, skaterramps, petanque (sets te huur), dierenweide.
RECREATIE
Er zijn tal van activiteiten voorzien. Er is een vijver met trapbootjes en een roeivijver met roeiboten en pedalo's. Er zijn bovendien wandelpaden rond de vijver en er is een wandelpad naar de voormalige Abdij van Vlierbeek.
Sporters komen hier ook aan hun trekken: tennis, petanque, rolschaatsen, skaten, minigolf, voetballen,... het kan hier allemaal. Er is ook een hengelvijver.
Natuurliefhebbers kunnen er terecht voor een wandeling rondom het natuurreservaat Lovenarenbroek.
VOOR KINDEREN
Je vindt hier avontuurlijke speeltuinen, een verwarmd kinderzwembad, minigolf, trapbootjes, roeiboten, pedalo’s, een dierenweide, een bijenhuis, een skateramp en een rolschaatspiste.
Het domein Kessel-Lo heeft ook een ploeterbad dat voornamelijk gericht is op kinderen tot 12 jaar. Enerzijds is er een kinderbad met een maximale diepte van 1 meter, anderzijds is er het peuterbadje met een diepte van 20 cm. Rondom het ploeterbad is een ligweide. Naast het ploeterbad kan je terecht voor een ijsje of drankje.
Tijdens de paas- en zomervakantie worden in het domein verkeerslessen georganiseerd voor kinderen. De theorie die zij tijdens de lessen opdoen, kunnen ze veilig inoefenen op het unieke verkeerspark in het domein. Het park is zeer realistisch met kruispunten, verkeerslichten, rotondes, stopborden én agenten die het verkeer regelen of al eens vermanend optreden.
TIP VOOR EEN DAGJE UIT:
Combineer je bezoek aan het provinciedomein met een uitstap naar het Kasteel van Horst. Dit is de waterburcht van de Rode Ridder. Er is een tof interactief museum dat je doet dromen over vervlogen tijden

Info

Links
Waar Provinciedomein Kessel-Lo
Gemeenteplein 5
3010 Kessel-Lo

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs gratis
Contact provinciedomein.kessello@vlaamsbrabant.be
+32 16 25 13 92, +32 16 35 07 40
Trefwoorden ook voor kinderen, Buitenspeeltuin, openluchtzwembad, OpnieuwOpen, bevestigd2020, waterfietsen