U bent hier:

Schatten van Vlieg in het Nationaal Museum van de Speelkaart

+ 6 jaar

4 beoordelingen

Naast heel wat speelkaarten, toont het Museum van de Speelkaart ook het oude drukproces van deze kartonnen kunstwerkjes. VLIEG wil deze zomer koken in het museum en gaat er op zoek naar ingrediënten voor het recept. Wist je dat er een verband bestaat tussen inkt en Tic Tac of Mentos? Of dat Arabische gom niet alleen gebruikt wordt om lithostenen een beschermlaag te geven, maar ook als bindmiddel in snoepjes? Ga met je gezin op zoektocht, los samen de opdrachten op en krijg een heleboel weetjes als to(e)maatje!
Heb je de schatkist gevonden? Dan krijg je van VLIEG een rood, blauw of groen smaakboekje met heerlijke spelletjes en smaakvolle stickers. Bovendien ontvang je een stempelkaart van ‘VLIEG door Turnhout’. In de stad zijn immers zeven schatkisten verstopt. Na elke zoektocht krijg je een stempel op je VLIEG-stempelkaart. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt tijdens de zomer, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!
→ Voor kinderen tot 12 jaar.
Kinderen kunnen altijd gratis terecht in het Museum van de Speelkaart. Elke donderdag van juli en augustus geldt dit voorrecht ook voor volwassenen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 juni 2019 tot 31 augustus 2019
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; vermindering: 3,00 €; -18 jaar: 0,00 €
€ 5,0
Organisatie Archief en Musea Turnhout
Links

SCHATTEN VAN VLIEG 2019

Dit is één van de zomerse Schattenjachten van Vlieg, ontdek ze allemaal en val in de prijzen.