U bent hier:

Schatten van Vlieg in het Taxandriamuseum

+ 6 jaar

1 beoordeling

‘Proef jij wat ik proef?’ Het is geen vraag die je in een museum verwacht. Voedsel kan immers beestjes of schimmels aantrekken die de museumvoorwerpen aantasten. Toch zijn er meer linken dan je denkt. Het Taxandriamuseum vertelt de geschiedenis van de stad en de regio en voert daarbij historische personages op. Zij hadden elk hun eigen eetgewoonten en voorkeuren. De ‘Vrouwen van Turnhout’ vonden goede tafelmanieren bijvoorbeeld erg belangrijk. Deze voorname dames gingen met de Heren van Turnhout vaak op jacht en aten de heerlijkste wildgerechten. Anderzijds kan de Kempense Volksvrouw je de geheimen van lekkere boerenkost verklappen. En de kantwerksters waren met hun karig loon al lang blij als er brood op de tafel kwam.
Ga op zoek doorheen het hele museum, maak kennis met alle personages en los de vragen op!
Heb je de schatkist gevonden? Dan krijg je van VLIEG een rood, blauw of groen smaakboekje met heerlijke spelletjes en smaakvolle stickers. Bovendien ontvang je een stempelkaart van ‘VLIEG door Turnhout’. In de stad zijn immers zeven schatkisten verstopt. Na elke zoektocht krijg je een stempel op je VLIEG-stempelkaart. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt tijdens de zomer, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!

→ Voor kinderen tot 12 jaar.
Kinderen kunnen altijd gratis terecht in het Taxandriamuseum. Elke dinsdag van juli en augustus geldt dit voorrecht ook voor volwassenen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Taxandriamuseum
Begijnenstraat 28
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 juni 2019 tot 31 augustus 2019
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; vermindering: 3,00 €; -18 jaar: 0,00 €
€ 5,0
Organisatie Archief en Musea Turnhout

SCHATTEN VAN VLIEG 2020

Dit is één van de zomerse schattenjachten van Vlieg, ontdek ze allemaal en val in de prijzen.