U bent hier:

Skatepark Blaarmeersen

1 beoordeling

Het skatepark is momenteel beperkt toegankelijk (tot max 150 personen). Je hoef niet te reserveren, VOL is VOL.
Contact tijdens de sport mag enkel met mensen uit je sociale bubbel (één persoon) of huisgezin.
Samenscholingen (en dus ook sporten in niet-georganiseerd verband) worden beperkt tot een maximum van 4 personen (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Zitten deze niet in je sociale bubbel (één persoon), dan dien je steeds de afstand- en hygiënerichtlijnen te volgen en is contactsport niet toegelaten.
Mondmasker:
- Skate je zelf actief of doe je een trick, dan hoef je geen mondmasker te dragen.
- Op het skatepark is het enkel verplicht een mondmasker te dragen als je kijkt naar andere skaters.
Skatepark Gent, het grootste openluchtskatepark van België! Het is meer dan 4000 m² groot en is opgesplitst in zeven area's waar naast de skaters ook de freerunners, BMX'ers en inlineskaters aan hun trekken zullen komen.
Het Skatepark is meer dan 4000 m² groot en is opgesplitst in zeven area's waar naast de skaters ook de freerunners, BMX'ers en inlineskaters aan hun trekken zullen komen.

Kiddy Area (2)
Zone voor beginners waar kinderen kunnen leren hoe transition aanvoelt op een intuïtieve manier aangevuld met een kleine Volcano en flat-top Volcano voor de eerste pops en pumps. De zone kan evengoed gebruikt worden voor veteranen.

Streetpark (1), Street plaza (3) en Plaza (4)
Een eclectische mix van handrails, curbs, flatbars, banks, A-frame-rails, Manny-pads, china-bank, bank to banks, wembley-gaps, grasgaps, pyramids in een eindeloze combinatie van te ontdekken lines en transfers. Een park zoals het Gentse skaten, een combinatie van streetskaten tussen technisch, big gaps en speels creatief met aandacht voor eigen stijl en karakter.

Roller derby (5)
Zone voor Roller derby, ovalen track voor wedstrijden tussen twee quad-rolschaatsende teams van maximum 14 riders per team waarin het de bedoeling is elkaar in te halen en elkaar te hinderen om in te halen. Aan de periferie van de Roller derby zone zijn ook nog een lage Mellow-poolquarter en twee Crub-combinaties voor skateboarders, als er geen derby-wedstrijden zijn. De Derby track is op dat moment ook ideaal voor flat-sessies skateboarden.

Bowl area (6)
Dit transition gedeelte van het park bestaande uit een middelhoge, vrij toegankelijke bowl-combinatie die het midden houdt tussen een Kidney-bowl en een uitgelengde Peanut-bowl. Een deel heeft ook een extension met Pool-coping en niet-stalen Cooping zoals de andere stukken. De Bowl-area vormt aan de rand de overgang naar de Street-area's met hoge en middelhoge handrails, trappen, ledges en banks.

Freerunning zone (7)
Je verplaatst je van punt A naar punt B en overwint verschillende obstakels aan de hand van allerlei trucjes. Flips, swings, sprongen,… het hoort er allemaal bij. Deze gymnastische technieken zijn een must om over de obstakels te kunnen springen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Skatepark Gent
Zuiderlaan 13
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Trefwoorden bevestigd2020, bevestigd2021, ook voor kinderen, skateboard