U bent hier:

Sportimonium - Sport- en Olympisch museum

6 beoordelingen

Tentoonstelling Geschiedenis

Ontdek het boeiende verhaal van sport vroeger en nu, sporthelden en de Olympische Spelen. Een bezoek aan het Sportimonium is kijken, doen en je heerlijk uitleven. Ga aan de slag met eeuwenoude sporten of test je conditie met de interactieve opstelling ‘Meten met Atleten’.
VASTE COLLECTIE
In de vaste tentoonstellingen kan je de vele facetten van sport ontdekken aan de hand van waardevolle collectiestukken zoals sportoutfits, sportobjecten, oude affiches, historisch fotomateriaal, onvergetelijke radio- en tv-fragmenten. De Olympische Passage is dankzij de unieke olympische collectie, lid van het Olympic Museums Network. Beleef de vaste tentoonstellingen met leuke doeboekjes of het nieuwe digitale belevingsparcours voor het hele gezin.
METEN MET ATLETEN
Wil je meer weten over jouw fysieke conditie, kom je dan 'Meten met Atleten'. Test je kracht, uithouding, snelheid, evenwicht en lenigheid aan de hand van een tiental speelse proeven.
Vergelijk je conditie met die van je vrienden, klasgenoten, ouders of grootouders. Ga nog een stap verder en vergelijk je prestaties met die van Belgische topatleten, die dezelfde proeven aflegden in het Sportimonium.
Via de interactieve infozuilen kom je meer te weten over de werking van de menselijke beweegmachine, het belang van een fit lichaam en de link naar de toepassingen in de sport.
SPORTLABO
Je uitleven met de volksspelen? In het Sportlabo staan ze voor je klaar. Pret verzekerd met pudebak, sjoelbak, klimbak, hamertjesspel en veel ander speelplezier.
VOLKSSPORTTUIN
Ook hier dagen we je uit! Ga aan de slag met oude maar springlevende sporten in de volkssporttuin. Kegelen, boogschieten, hoefijzerwerpen, trabol, beugelen en gaaibol probeer ze allemaal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sportimonium
Trianondreef 19
1981 Hofstade

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Maandag - vrijdag van10:00tot17:00
  • Zondag van11:00tot17:00
Prijs
Basistarief: 7,00 €; Jongeren 7 t/m 25 jaar: 3,00 €; Senioren +65 €: 5,00: 5,00 €; Kinderen 0 t/m 6 jaar: 0,00 €; Kansentarief: 1,00 €
€ 7,0
Organisatie Sportimonium
Contact 015 618 222
Trefwoorden ook voor kinderen, museumpassmusees, Museumpas, jongerentip, OpnieuwOpen