U bent hier:

STAM: Het verhaal van Gent - vast circuit

1 beoordeling

Tentoonstelling Geschiedenis

Het STAM was een tijd dicht, maar is nu weer open. Vanaf maandag 18 mei 2020. Het STAM ziet je graag (terug) komen.
Er worden enkel individuele bezoeken, of bezoeken in het gezelschap van huisgenoten toegelaten. Reserveer of koop je ticket vooraf!

Zie weblink voor meer informatie.

Voor meer informatie zie weblink. De tentoonstelling 'Het verhaal van Gent' is gesloten t.e.m. vrijdag 9 oktober 2020 voor een grondige update. Heropening op zaterdag 10 oktober 2020. Zet het alvast in je agenda!

De expo 'Ondergronds in de stad' blijft na de coronamaatregelen wél open (t.e.m. 22 september 2020). En er zijn ook heel wat activiteiten om aan deel te nemen tijdens die periode. Je vindt ze terug in onze STAMkalender.

Gent is een stad van alle tijden. Het STAM is het ideale beginpunt voor een bezoek aan de stad. Je ontdekt er wat Gent tot Gent maakt. Het STAM bevindt zich in de schitterende 14de-eeuwse Bijlokeabdij. Een historisch kader met een eigentijdse aanpak, net als Gent zelf.

Het vaste STAMcircuit 'Het verhaal van Gent' volgt een helder chronologisch parcours langs museumzalen die elk een periode uit de stadsgeschiedenis omvatten.
Het gebouw vertelt mee.
De ruimtes van de voormalige Bijlokeabdij, met elkaar verbonden door de pandgangen, functioneren als museumzalen. De pandgangen vormen als het ware de tijdslijn.
Het unieke aan het gebouw is dat de opeenvolgende bouwfases de opgestapelde tijd zichtbaar maken in de verschillende ruimtes: het dormitorium en de refter evoceren bijvoorbeeld de groei van Gent tot middeleeuwse grootstad, de barokke zaal ‘1715’ roept de stad uit de 17de en 18de eeuw op.
Voor de laatste update en alle informatie: www.stamgent.be

Gratis voor Gentenaars op elke zondag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten (op vertoon van identiteitskaart)

CityCard Gent:
Gent all-in voor 48 uur (€ 36) of 72 uur (€ 42):
· Toegang tot de voornaamste musea (ook het STAM) - tijdelijke tentoonstellingen inbegrepen, monumenten en attracties
· Openbaar vervoer inbegrepen
· Inclusief een handig gidsje dat je wegwijs maakt in Gent
· Boottocht bij rederijen De Gentenaer en – Gent Watertoerist inbegrepen
De CityCard Gent is verkrijgbaar in de deelnemende musea (dus ook in het STAM), het infokantoor van Toerisme Gent, de hotels, de verkooppunten van vervoersmaatschappij De Lijn, Fnac Gent en Uitbureau. Meer info op www.visitgent.be.

tickets tot een half uur voor sluitingstijd

faciliteiten:
· volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers
· het STAM heeft 2 rolstoelen ter beschikking (reservering via info@stamgent.be)
· café-restaurant (stamgent.be/nl_be/bezoek-het-stam/stamcafé)
· cultuurtoeristische infobalie

Info

Links
Waar STAM Stadsmuseum Gent
Godshuizenlaan 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Prijs
- € 6 voor reductiehouders: groepen vanaf 15 personen, senioren 65+, Gentenaars, OKV-leden (op vertoon van lidkaart), leraars (op vertoon van lerarenkaart)- € 2 voor jongeren van 19 tot -26 jaar- gratis voor: jongeren 19-, begeleiders van personen met een beperking, begeleiders van schoolgroepen, leden van ICOM en VMV, pers (op vertoon van perskaart), museumgidsen met een gidsenkaart van Toerisme Vlaanderen, Gentenaars: elke zondag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten (op vertoon van identiteitskaart)
€ 8,0
Reservaties
  • Bel naar + 32 (0)9 210 10 75
Organisatie STAM Stadsmuseum Gent
Contact info@stamgent.be
+32 (0)9 267 14 00
Trefwoorden wijk__watersportbaan_ekkergem, ook voor kinderen, museumpassmusees, museumpas, jongerentip, museumpassmusees_Gent, OpnieuwOpen