U bent hier:

Stapel (voor 2.5 - 5 jaar)

+ 2 jaar

Theatervoorstelling Figuren en poppentheater

Stapel is een kleurrijk en visueel schouwspel. Een soort slapstick waarbij een mevrouwtje probeert om met blokken een toren te bouwen. Net zoals peuters dat doen, met vallen en opstaan.
Mevrouw Stapel heeft een groot pak gekregen, wat zou daar inzitten? Hij maakt het open en speelt ermee. Een bijzonder komische voorstelling. De kinderen schateren het uit bij de fratsen van 'het mevrouwtje'. Deze voorstelling is bijna zonder woorden maar met veel muziek. Steeds hetzelfde liedje "Alle eendjes zwemmen in het water" wordt op verschillende manieren gespeeld en gezongen.

Deel een
Een groot blok en een kleiner blok, daartussen een glijbaan. Het 'mevrouwtje' probeert het kleine op het grote blok te duwen. Het lukt niet. Dan verdwijnt het 'mevrouwtje' in een gat in het grote blok. Het kleine blok gaat omhoog en komt op het grote terecht. Alles gaat draaien. Uit het bovenste blok komt weer een blok,... en weer één,... tot er een reusachtige blokkentoren ontstaat.

Deel twee
Het mevrouwtje gaat weg en de toren gaat op zichzelf leven. Op de toren staan aan één kant eendjes die kunnen kwaken. Een andere kant heeft deurtjes waaruit poppen komen piepen. De blokken draaien, de eendjes kwaken, de poppen piepen en de hele toren gaat een toertje maken. Er wordt in de toren met licht en schimmen gespeeld.

Elementen uit de kleuterwereld ( kleuren, groot / klein, vormen,... ) liggen aan de basis van deze productie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De Poppenzaal
Steenweg op Oosthoven 114
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 4 oktober 2020 tot 11 oktober 2020
Leeftijd 2+
Prijs
Basistarief: 7,00 €; Volwassenen: 8,00 €; Knipkaart kinderen: 5 voorstellingen of 5 kinderen: 28,00 €; Knipkaart volwassenen: 5 voorstellingen of 5 personen: 32,00 €
€ 7,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Figurentheater Propop
Contact info@propop.be
014-423322
Trefwoorden OpenDoek - Theater, opendoek jeugd