U bent hier:

Stefanie Claes (België)

+ 3 jaar

Theatervoorstelling Figuren en poppentheater

Stefanie Claes (België)
Mia Kermis
Vlakbij het huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif. Het is een plek die haar mateloos fascineert en die ze probeert te begrijpen. Het beeld van een pasgeboren kind dat werd losgemaakt van zijn/haar wortels leek haar een begin voor een belangrijk verhaal. Doorheen haar zoektocht kwam ze terecht bij oude stadsarchieven en daarin vond ze de zin "een vondeling heeft strikt genomen geen verleden". Maar iedereen komt toch ergens vandaan? Van welke betekenis is dat verleden voor onszelf en voor de toekomst? 

Ze ontdekte lange lijsten en documenten met vele namen van vondelingen. Van Marie Orgie en Engelbertus Dorstig tot Maria Ijsrol en Anne Theresia Kermis. De ambtenaren van het toenmalige OCMW gaven namen aan vondelingen geïnspireerd op de omstandigheden waarin de kinderen werden gevonden. Mia Kermis is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en een ode aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong.

Aan de hand van een leger zelfgemaakte poppen en tekeningen vertelt Stefanie het beeldende, woordeloze verhaal van Mia Kermis, een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen welkom zijn. 

 

Info

Waar Gasthuisschuur
Gasthuisstraat 24
3200 Aarschot

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Leeftijd 3+
Prijs
Basistarief: € 14,00; Vriendenprijs 19/20: € 10,00
€ 14,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Het Gasthuis
Links
Trefwoorden #BozeWolf, #theater, #lokaal