U bent hier:

Techniekacademie Diksmuide

+ 11 jaar

Cursus of workshop Wetenschap

Van 23 januari en 15 mei 2019 is er opnieuw Techniekacademie voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar van Diksmuide. De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES in samenwerking met stadsbestuur Diksmuide en met de steun van de provincie West-Vlaanderen.
Het aanbod wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en was de voorbije jaren een groot succes.

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 15 december, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-diksmuide.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2de kind van hetzelfde gezin is er 10 euro korting. U kan ook punten sparen via de UiTPAS.

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Diksmuide? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen. Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen.

Contact
• Interesse om deel te nemen, laat het weten via www.techniekacademie-diksmuide.be .
• Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen - rik.hostyn@vives.be - 0496 54 86 34

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar OC Sint-Sebastiaan
Sint-Sebastiaanlaan 8
8600 Diksmuide

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 januari 2019 tot 15 mei 2019
Leeftijd 11+
Prijs
Basistarief: 70,00 €; 2de kind: 60,00 €
€ 70,0
Organisatie Jeugddienst Diksmuide
Contact jeugd@diksmuide.be
051 79 32 70