U bent hier:

TIJDELIJK GESLOTEN: Barbie: 60 jaar modemuze

Het Speelgoedmuseum sluit tijdelijk de deuren omwille van de verstrengde maatregelen rond het coronavirus. Het museum zal tot nader order t.e.m. 3 april gesloten zijn voor het publiek.
Alle geplande publieksactiviteiten zoals lezingen, rondleidingen, workshops en zoektochten gaan niet door. Hou onze kalender en sociale kanalen in de gaten voor aangepaste data van events die we op een later moment opnieuw zouden inplannen.

--------

Op 9 maart 1959 werd Barbie voorgesteld op de speelgoedbeurs van New York. We rollen de roze loper uit en vieren haar 60ste verjaardag in stijl!

Flaneer over de catwalk langs 60 jaar modegeschiedenis en iconische Barbies van het Speelgoedmuseum en privé-verzamelaars.

Barbie weerspiegelt perfect de tijdsgeest, van het allereerste exemplaar in gestreept badpak tot de hippe fashionista’s van vandaag. Ontdek de impact van de modewereld op de bekende pop via outfits van het Modemuseum Hasselt.

Barbie inspireert ook heel wat mensen om zelf outfits voor haar te naaien, haken of breien. De ontwerpstudio etaleert de betoverende miniatuurcreaties van enkele gepassioneerde modeontwerpers.

Ontpop jezelf tot fashionista in deze speelse expo! Benoem bekende looks, ontwerp een cover voor je modemagazine, teken een futuristische outfit, maak een moodboard voor je eigen collectie, ...

Hou onze kalender en sociale kanalen in de gaten voor alle activiteiten in een Barbie jasje!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Speelgoedmuseum Mechelen
Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Prijs
Basistarief: 9,80 €; Kinderen: 7,30 €
€ 9,8
Organisatie Speelgoedmuseum Mechelen
Contact 015 55 70 75
Trefwoorden wijk__nekkerspoel, ook voor kinderen