U bent hier:

Timmer- en doe-activiteit

Wat 21 jaar geleden als een kersttimmeractie begon, schuiven we dit seizoen een weekje vooruit. Ideaal om het nieuwe jaar met veel gedruis in te zetten. Want ja, we zijn alweer toe aan het aanvullen van onze voorraad insectenhotels, nestkasten en voederruiven. Daar worden niet alleen de insecten en vogels beter van, het levert ook wat op zodat we onze steenuilenwerking een duwtje in de rug kunnen geven.
 
Handige Harry’s en al wie dat wil worden, mag zich komen uitleven. We hebben namelijk veel handen nodig, ook die van kinderen. Zin om insectenhotels op te vullen? Met een mix aan holle stengels zoals bamboe en riet, en houtblokken waar je nestgangetjes in boort, bouw je prachtige woonsten waar solitaire bijtjes niet aan kunnen weerstaan. Timmeraars met wat ervaring kunnen aan de slag met thermisch verduurzaamd vurenhout voor wat delicater timmerwerk.
 
Op deze doe-namiddag, waar we met jong en oud timmeren voor een betere natuur, kan er wel een extraatje vanaf. Een gezellig onderonsje bij deze nieuwjaarsstart, dat vraagt om iets lekkers. Wat denk je van ons homemade gebak met verse chocomelk of, zo je wil, een straffe koffie? Alleen al daarvoor… ?
 
Je kan best je eigen oordopjes meebrengen en duffel je maar goed in. Wie er goed mee overweg kan, brengt ook best een eigen hamer (en eventueel tang) mee. Er moet niet geverfd worden, dus geen borstels noch kliederpartijen… En je kan nog steeds een eigen bouwsel (1 per deelnemer) meekrijgen aan materiaalprijs.
 
Afspraak in de loods van Bouwfirma Debal in Roeselare. Graag vooraf een seintje aan Piet Desmet. 

Info

Links
Waar loods van bouwfirma Debal
Verbrandhofstraat 130
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 3 januari 2020
Organisatie Natuurpunt Mandelstreke
Contact natuur.mandelstreke@gmail.com
0484/658.233
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, vogels, ook voor kinderen, Insecten en ongewervelden