U bent hier:

Uit het goede hout. De houtsnede in prentenboeken

+ 6 jaar

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Een atelier bezaaid met houtkrullen, vingers vol inkt en de warme geur van hout. De ambachtelijke techniek van houtsnede is weer helemaal in. Benieuwd hoe illustratoren van nu houtsnedes gebruiken in hun prentenboeken? In de tentoonstelling 'Uit het goede hout' zie je originele houtsnedes van Luk Duflou, Isabelle Vandenabeele, Merlijne Marell en Vanessa Verstappen. Kijk je ogen uit, ontdek meer over de techniek en steek zelf de handen uit de mouwen!
(Groeps)bezoeken en workshops

De tentoonstelling is een aanrader voor individuele bezoekers, gezinnen en groepen.
Educatief programma: kinderen en jongeren (6-16 jaar) verkennen de tentoonstelling met kijk- en doe-opdrachten. Voor 16+ zijn er geleide bezoeken. Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een creatieve workshop brikdrukken.

Open van woensdag t/m zaterdag (en de eerste zondag van de maand) van 14 tot 17u.
Gesloten op feestdagen.

Tentoonstelling in samenwerking met PXL-MAD School of Arts. Villa Verbeelding focust op het gebruik van houtsnede in prentenboeken. In mei 2019 organiseren de ateliers illustratieve en vrije grafiek van PXL-MAD een symposium HOOGDRUK. Er komen 2 tentoonstellingen in het oud gerechtsgebouw aan de Havermarkt (Hasselt): een reizende tentoonstelling waar de bezoeker een breed beeld krijgt van de houtsnede door de eeuwen heen en een tijdelijke expo met houtsnedes van hedendaagse kunstenaars.


Meer info over het openingsfeest op zondag 3 februari

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Villa Verbeelding
Bampslaan 35
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Woensdag - zaterdag van 14:00 tot 17:00
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 4,00 €; -18 jaar en groepstarief scholen: 2,00 €; andere groepen (+10 pers): 3,00 €; lerarenkaart, UiTpas Hasselt, Fonds Vrijetijdsparticipatie, Steunpunt Vakantieparticatie: 1,00 €; 48u-kaart Hasselt: 0,00 €; Gids: 40,00 €
€ 4,0
Reservaties
Organisatie Villa Verbeelding
Contact 011 22 26 24
Links
Trefwoorden UitpasHasselt, houtsnede, pxl-mad, rapopstap